Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε τα θύματα του Α' και Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Δήμος Λευκωσίας τίμησε τα εκατομμύρια των ανδρών και γυναικών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έσωσαν την ανθρωπότητα από τη ναζιστική τυραννία και τον φασισμό, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την ευκαιρία της Ημέρας Ανάμνησης, γνωστής επίσης ως Ημέρα της Παπαρούνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σημείωσε πως «η σεμνή εκδήλωση αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που αποτίνουμε σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα

ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στο φασισμό».

Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε παντοτινή ευγνωμοσύνη σε όσους αγωνίστηκαν για την επικράτηση της δικαιοσύνης, της παγκόσμιας ειρήνης και της ισότητας σε ολόκληρο τον κόσμο και για έναν κόσμο ευημερίας, προόδου και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών».

«Εχουμε βαριά ιστορική ευθύνη και χρέος προς όλους εκείνους που πολέμησαν και με τη θυσία τους έσωσαν την ανθρωπότητα από τη ναζιστική τυραννία», είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

Στον δικό του χαιρετισμό o επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος, Απόστολος Περβολαράκης τόνισε ότι «αποτελεί υποχρέωση μας να θυμόμαστε και να τιμούμε τους ανθρώπους, που έδωσαν το υπέρτατο αγαθό της ζωής τους στους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Πρόσθεσε ότι αποδίδεται μεγάλη σημασία «στην προσπάθεια διατήρησης της μνήμης των αγώνων των Κυπρίων, καθότι πέραν της ένδειξης εκτίμησης για την προσφορά μας, συμβάλουν και στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης του λαού μας».

Είπε ότι «η Εθνική Φρουρά θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της πολιτείας για διατήρηση της ιστορικής μνήμης και απόδοσης τιμών σε όσους χάθηκαν κατά τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους, συνεχίζοντας ουσιαστικά το έργο του Συνδέσμου Εθελοντών Β Παγκοσμίου Πολέμου».  

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος της Βουλής, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, μέλη του διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα