Ιράν: «Εάν το Ισραήλ ξεκινήσει πόλεμο, θα τελειώσει με την καταστροφή του»

Οποιοδήποτε λάθος κάνει το Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα επιταχύνει μόνο την καταστροφή του Τελ Αβίβ, απείλησε ο διοικητής της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

O Ιρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι ενώ το Τελ Αβίβ μπορεί να ξεκινήσει μια διαμάχη με την Ισλαμική Δημοκρατία, θα είναι το Ιράν που θα την τερματίσει.

«Εάν το Ισραήλ κάνει οποιοδήποτε λάθος στις σχέσεις του με την Τεχεράνη, αυτό που κάνει το Ιράν θα είναι η εξάλειψή του», προειδοποίησε ο ταξίαρχος

Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ. «Οι αξιωματούχοι του Σιωνιστικού καθεστώτος γνωρίζουν ότι μπορούν να είναι οι υποκινητές, αλλά το τέλος ανήκει σε εμάς· το τέλος αυτής της δουλειάς θα είναι η καταστροφή του Σιωνιστικού καθεστώτος, και αν μας δώσουν μια δικαιολογία, δεν θα υπάρξει συνέχεια, και η καταστροφή τους σίγουρα θα προχωρήσει ιστορικά».

Το Ιράν ξεκίνησε νέες στρατιωτικές ασκήσεις τον περασμένο μήνα, αναπτύσσοντας τις μονάδες της πολεμικής αεροπορίας του στρατού του, επικαλούμενο τις ανησυχίες της Τεχεράνης για μια «σιωνιστική παρουσία» κοντά στα σύνορά του. Στις ασκήσεις συμμετείχαν τόσο επανδρωμένα όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Τελ Αβίβ, Yair Lapid, διαβεβαίωσε ότι «το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να ενεργήσει ανά πάσα στιγμή και με οποιονδήποτε τρόπο», αναφερόμενος στο να σταματήσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ο Λάπιντ έφτασε στο σημείο να πει ότι είναι «ευθύνη του κράτους», αφού «το Ιράν έχει δηλώσει δημόσια ότι θέλει να μας εξαφανίσει».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με το ατομικό πρόγραμμα του Ιράν, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο»

Keywords
Τυχαία Θέματα