Ο Δημήτρης Βερβεσός στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Παν. Κύπρου

Οι ραγδαίες αλλαγές στο Εργατικό Δίκαιο της Ελλάδας υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός με τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Συντονιστής της συζήτησης ήταν

ο Κοσμήτορας Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας ο οποίος υπενθύμισε ότι «μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας η Σχολή μας εξελίσσεται στην τέταρτη Νομική Σχολή της Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μίλησε στους φοιτητές για θέματα πρακτικής δικηγορίας και τους έκανε κοινωνούς της εμπειρίας και της γνώσης του σε θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το Εργατικό Δίκαιο. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές του Εργατικού Δικαίου και πώς αυτές επηρεάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο διάλογος στη συνέχεια με τους φοιτητές περιέλαβε και ζητήματα που αφορούν τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής εργατικής νομοθεσίας, την ακαμψία της και τις χρόνιες επιδράσεις της. Από την άλλη έγινε αναφορά στις επιμέρους θετικές αλλαγές που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Ο Δημήτρης Βερβεσός γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου του 1964. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982 και εισήχθη στη Νομική Σχολή από την οποία πήρε πτυχίο το 1987. Από το 1993 έως το 2005 ήταν διευθυντής και εκδότης του δικηγορικού-νομικού περιοδικού «ERGA OMNES» και αργότερα μέλος της συντακτικής ομάδας της δικηγορικής εφημερίδας «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1993 και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Κυρίως χειρίζεται υποθέσεις που άπτονται του εργατικού Δικαίου αλλά και του κοινωνικοασφαλιστικού. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα