Ο Δ. Συλλούρης συναντήθηκε...

...με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Κατάρ
ΜΕ ΤΗΝ ευκαιρία της συμμετοχής του στο 17ο Φόρουμ της Ντόχα, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες στο Κατάρ, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Βουλής) του Κατάρ Mohamed Bin Mubarak Al-Khulaifi.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση,

ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Συμβουλευτικού Συμβουλίου και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνσή τους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Καταρινό ομόλογό του για την πρωτοβουλία του να φέρει μαζί τα κοινοβούλια των μικρών κρατών της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταξύ τους συνεργασία σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η ανάπτυξη, κ.λπ. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε στον Καταρινό αξιωματούχο πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Al-Khulaifi διαβεβαίωσε για το καλό επίπεδο των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κατάρ - Κύπρου και ευχαρίστησε τον κ. Συλλούρη σχετικά με την πρωτοβουλία του που αφορά στην ενίσχυση των δεσμών των κοινοβουλίων των μικρών κρατών της Μέσης Ανατολής. Οι δύο Πρόεδροι προέβησαν σε αλληλοενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας των αντίστοιχων κοινοβουλίων τους και αντήλλαξαν, τέλος, απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα