«Ο Μπουλούτ μας μπήγει την εισβολή στα μάτια»

Οι δηλώσεις του συμβούλου για θέματα οικονομίας του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, απασχολούν είτε ως κύριο θέμα είτε σε μονόστηλα, τον τ/κ Τύπο σήμερα και κυρίως οι αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν. Αλλα θέματα αφορούν “αστυνομικές” και “δικαστικές” υποθέσεις, ενώ αναφορά γίνεται και στη γραπτή δήλωση Ακιντζί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο πλησιάζουν οι Προεδρικές εκλογές, απομακρύνεται από τη λύση.

H “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Είστε επαρχία”,

αναφέρει ότι ο Γιγίτ Μπουλούτ, υποτιμώντας την τ/κ κοινότητα, “μας μπήγει την εισβολή στα μάτια” και προσθέτει ότι σχεδόν όλα τα κόμματα εντός και εκτός “βουλής” αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις. Αλλού γράφει ότι το ζεύγος Τσαλιτζίογλου καταδικάσθηκε σε 20 συνολικά χρόνια φυλάκιση για επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση διευθυντή καταστήματος τράπεζας στην Αχερίτου πριν δύο χρόνια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ακιντζί, σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο Αναστασιάδης απομακρύνεται από τη λύση.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Τα σεξουαλικά αδικήματα αυξάνονται σαν χιονοστιβάδα”, αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του “κακουργιοδικείου” Αμμοχώστου για το ζεύγος Τσαλιτζίογλου, σημειώνοντας ότι ο “δικαστής” είπε πως τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εξετάσει 131 υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων. Αλλού γράφει ότι πυρκαγιά που ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στις Μάνδρες επεκτάθηκε και σε διπλανό αυτοκίνητο άλλου ιδιοκτήτη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ένταση που προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπουλούτ περί επαρχίας.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “`Συννεφιασμένο` κεφάλι” (σ.σ. από το επίθετο του Γιγίτ Μπουλούτ, που στα τουρκικά σημαίνει σύννεφο), γράφει ότι ο αρχισύμβουλος του Τούρκου Προέδρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, με τις οποίες ακύρωσε την “τδβκ” - όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος - έκανε τον “βορρά” επαρχία της Τουρκίας. Αλλού γράφει για παράξενη ληστεία, αφού συνελήφθη άνδρας ο οποίος έκλεψε από κρεοπωλείο στο Δίκωμο 6 κιλά κιμά και δύο γραμματόσημα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά από επιχείρηση της “αστυνομίας” σε ξενοδοχείο της Κερύνειας, συνελήφθη άνδρας ο οποίος πωλούσε κοκαΐνη την οποία προμηθεύτηκε από τον “νότο”.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Δεν είναι οι κτηνοτρόφοι που αυξάνουν την τιμή του κρέατος”, γράφει ότι ο πρόεδρος της ένωσης κτηνοτρόφων κατηγόρησε τους κρεοπώλες ότι αυξάνουν την τιμή πώλησης του κρέατος για να εξαναγκάσουν σε εισαγωγή ξένου κρέατος, λέγοντας, χαρακτηριστικά, ότι αγοράζουν το βοδινό 11 ΤΛ (2,75 ευρώ) το κιλό και το πουλούν 40 ΤΛ (10 ευρώ). Αλλού γράφει ότι “βροχή οι αντιδράσεις στον Μπουλούτ” για τις δηλώσεις περί νομού της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπέκυψε στα τραύματά του εργάτης οικοδομών πακιστανικής καταγωγής που είχε τραυματιστεί όταν έπεσε από 7,5 μέτρα ύψος σε ανεγειρόμενο κτίριο στον Άγιο Επίκτητο.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Μια πινακίδα, ένας έπαρχος, επαρχία...”, δημοσιεύει φωτογραφία, προϊόν φωτομοντάζ, που δείχνει τον Γιγίτ Μπουλούτ να τρέχει πάνω σε μια κότα κρατώντας πινακίδα αυτοκινήτου που γράφει “τδβκ” και στο βάθος είναι ο Πενταδάκτυλος με τη σημαία του ψευδοκράτους και ένας γάιδαρος που μπροστά του έχει μια μαύρη σημαία με νεκροκεφαλή, που χρησιμοποιούσαν οι πειρατές. Αλλού αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας για την αύξηση της τιμής του κρέατος μετά την αύξηση της τιμής των ζώων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το “τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών” ανέλαβε την υπόθεση της 22χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα βίας και την οποία είχε αναδείξει η εφημερίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα