Ο Μπουφόν "καρφώνει" τον Άλεξ Φέργκιουσον για τον Πογκμπά

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν άσκησε κριτική σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που άφησαν να τους φύγει ο Πογκμπά λέγοντας μεταξύ άλλων πως "χρειάζονται... γυαλιά για να βλέπουν καλύτερα"!

Σε λιγότερο από τρία χρόνια μετά την πολυσυζητημένη έξοδό του από το "Old Trafford" ο Πολ Πογκμπά έχει εξελιχτεί σε έναν από τους κορυφαίους μέσους του πλανήτη και η ομάδα που έχει ευεργετηθεί από αυτή την εξέλιξή του δεν είναι άλλη από τη Γιουβέντους.

Το γεγονός αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην αγγλική "Express"

ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ο οποίος όμως δεν περιορίστηκε μονο στο να εκθειάσει τα τρομερά αθλητικά προσόντα του 22χρονου άσου αλλά έβαλε στο στόχατρό του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο γκολκίπερ της Γιουβέντους, ο οποίος θα διεκδικήσει απόψε το βράδυ μαζί με τον Πογκμπά την πρόκριση της "βέκια σινιόρα" στον τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ, εξέφρασε την απορία του τόσο για τις λίγες ευκαιρίες που πήρε ο νεαρός στο Μάντσεστερ όσο και για την επιλογή του Φέργκιουσον να μην υπογράψει συμβόλαιό μαζί του και να τον αφήσει ελεύθερο το 2012.

"Είμαι στο ποδόσφαιρο πολλά χρόνια όμως η απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μη χρησιμοποιούν τον Πογκμπά και να τον αφήσουν ελεύθερο είναι μία από τις πιο παράξενες αποφάσεις έχω δει.

Λίγες προπονήσεις ήταν αρκετές για να δούμε πόσο καλός ήταν, δεν μπορεί να ήταν ο ίδιος παίκτης που είδαν στο Μάντσεστερ, νομίζαμε πως χρειάζονταν γυαλιά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πορτιέρε της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, για να προσθέσει:

"Δεν έχω δει ποτέ έναν τόσο καλό παίκτη στην ηλικία του, είναι πολύ δυνατός και τεχνικά προικισμένος, είναι πολυσύνθετος παίκτης. Ο Πογκμπά μπορεί να κάνει πράγματα που μόνο ο Πογκμπά μπορεί, όπως οι Μέσι και Ρονάλντο.

Η Γιουνάιτεντ άφησε να της φύγει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, όμως αυτό μόνο καλό νέο ήταν για εμας".

Ο Μπουφόν εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι αν φύγει αυτό το καλοκαίρι από το Τορίνο ο Πογκμπά, τότε είναι πολύ πιθανό να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά στα χρήματα που θα δαπανήσει μία ομάδα για έναν ποδοσφαιριστή.

"Φυσικά και θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν ομάδες με χρήματα όπως οι Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, όμως προς το παρόν εκπληρώνει τα όνειρά του στη Γιουβέντους.

Εάν κάποια ομάδα θέλει να τον πάρει είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για το μέλλον του, μόνο εκείνος θα πάρει την απόφαση.

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι ευτυχισμένος στη Γιουβέντους, το βλέπουμε κάθε ημέρα αυτό".

Σημειώνεται πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κάνει δικό της τον παίκτη όταν εκείνος ήταν μόλις 16 ετών (2009) αλλά στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Αγγλία είχε μόλις 3 παρουσίες σε ματς Premier League με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων"...

Keywords
Τυχαία Θέματα