Ο Μπεργκ δούλεψε ένα χρόνο για να έχει Plan B

Με δύο τέρματα στα τελευταίο 20λεπτο του αγώνα η Ομόνοια επικράτησε χθες στο ΓΣΠ 2-1 της Δόξας, στην πρόβα τζενεράλε της εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Αραράτ (19/6) για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε crash test για το «τριφύλλι», ιδίως μετά το προβάδισμα του προσφυγικού σωματείου, καθώς κλήθηκε να βρει λύσεις απέναντι σε μια εξαιρετικά κλειστή άμυνα -όπως ενδεχομένως να συμβεί

και στην Αρμενία.

Ο Χένινγκ Μπεργκ παρέταξε μια ενδεκάδα που είναι πολύ πιθανό να εμπιστευτεί και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και είδε την ομάδα του να δυσκολεύεται στην παραγωγή φάσεων και κλασικών ευκαιριών για γκολ.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ως επί το πλείστον μέσα από στημένες μπάλες (φάουλ) και χρειάστηκε ο Νορβηγός ν’ ανακατέψει την τράπουλα, προκειμένου να βρει λύσεις για το γκολ. Αυτό της ισοφάρισης το έβαλε ο (νεοεισελθών) Κακουλλής, το πέναλτι που οδήγησε στην ανατροπή και στη νίκη το κέρδισε ο Λοΐζου.

Δύο πιτσιρικάδες «έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά» και στέλνουν την ομάδα τους με ψυχολογία στο παιχνίδι με την Αραράτ. Το ευτύχημα για την Ομόνοια και τον προπονητή της είναι πως δεν πρόκειται για μια λύση ανάγκης, αλλά για ένα υπολογίσιμο plan b.

Ένα εναλλακτικό σχέδιο, για το οποίο ο Μπεργκ εργάστηκε την περασμένη περίοδο εξελίσσοντας και χρησιμοποιώντας τους νεαρούς άσους του «τριφυλλιού» σε παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Τους έδωσε ευκαιρίες, τις άρπαξαν και πλέον εμφανίζονται πιο έτοιμοι να αποδειχθούν ουσιαστικοί και σημαντικοί, όποτε τους χρειαστεί η ομάδα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα