Ο Μπαν θα στηρίξει προσωπικά τους δύο ηγέτες στις συνομιλίες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προσβλέπει στο να προσφέρει την προσωπική του υποστήριξη προς το έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο Εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ σχετικά με τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Ο κ. Ντουζαρίκ αναφέρθηκε στις συνομιλίες που ξεκινούν τη Δευτέρα για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ,

Μπαν Γκι-μουν, σημειώνοντας πως «ο ΓΓ θα ταξιδέψει την Κυριακή το βράδυ στην Ελβετία για να ανοίξει τις εντατικές συνομιλίες το πρωί της Δευτέρας, μεταξύ των ηγετών των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας”.

Πρόσθεσε ότι «οι συνομιλίες λαμβάνουν χώρα στο Mont Pèlerin και θα εστιαστούν στο εδαφικό, πρώτη φορά που οι ηγέτες θα διαπραγματευθούν απευθείας το θέμα αυτό».

Ο Γενικός Γραμματέας, σημείωσε, παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του «και προσβλέπει στο να προσφέρει την προσωπική του υποστήριξη προς το έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Ντουζαρίκ είπε ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα και πως ο ΓΓ προσβλέπει να παρευρεθεί στην εναρκτήρια συνεδρία.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προσδοκίες του Μπαν Γκι-μουν από τις συνομιλίες αυτές, ο εκπρόσωπος του είπε ότι «πρόκειται για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι των συνομιλιών και καλωσορίζει (σσ: ο ΓΓ του ΟΗΕ) θερμά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού την ελπίδα όπως αυτή η συνάντηση ανοίξει το δρόμο για την τελευταία φάση των συνομιλιών, σε ευθυγράμμιση με τις κοινές τους δεσμεύσεις να πράξουν τα μέγιστα ώστε να φτάσουν σε διευθέτηση εντός του 2016».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα