Ο Αρουαμπαρένα μίλησε τελευταίος

Με γκολ στις καθυστερήσεις ο Ισπανός επιθετικός απέτρεψε την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι

ΑΕΛ 1
(90' Αρουαμπαρένα)
ΑΕΚ 1
(13' Τρισκόφσκι)

Πολύ κοντά στο να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη στο Τσίρειο βρέθηκε η ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά ο Αρουαμπαρένα είχε άλλη άποψη. Ο Ισπανός με ωραία κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των

καθυστερήσεων του ντέρμπι ισοφάρισε το γκολ του Τρισκόφσκι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Αποτέλεσμα που δεν άφησε καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, αφού είδαν τον ΑΠΟΕΛ να εδραιώνεται εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιγνίδι έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση και ήταν πραγματικό ντέρμπι, με δύναμη και θέληση για τη νίκη. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε γρήγορα το προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε πίεση από την αντίπαλο, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει.

Και εκεί που φάνηκε να αντέχει, ήρθε στις καθυστερήσεις η ισοφάριση, ενώ η ΑΕΛ έχασε ευκαιρία για να γυρίσει πλήρως τα δεδομένα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιγνίδι οι «κιτρινοπράσινοι» λόγω αποβολής του Μοΐσοφ στο 72' με δεύτερη κίτρινη.

Το έφερε στα μέτρα της η ΑΕΚ
Το παιγνίδι άρχισε με την ΑΕΚ να έχει καλύτερα πατήματα και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ΑΕΚ χριάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και εντάσεις του αγώνα, και ουσιαστικά έπρεπε να δεχτεί γκολ για να ανεβάσει ρυθμούς.

Η ομάδα του Ινδιάκεθ κατάφερε να φέρει το παιγνίδι στα μέτρα της, αφού στο 13' πήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Τρισκόφσκι και ενώ πέντε λεπτά πριν ο Σκοπιανός είχε αναγκάσει τον Ρομό σε δύσκολη επέμβαση.

Οι Λαρνακείς συνέχισαν και μετά το γκολ να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά σταδιακά η ΑΕΛ άρχισε να ισορροπεί το ματς. Ασκώντας αρκετή πίεση από ψηλά, οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου κέρδισαν αρκετές μονομαχίες και ανάγκασαν τους αντιπάλους σε κάποια λάθη, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκαν.

Η ΑΕΛ έφτιαξε μόλις μια μεγάλη φάση από οργανωμένη επίθεση, αλλά ο Πίτι δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά. Παράλληλα η ομάδα της Λεμεσού είχε και δοκάρι με κεφαλιά του Τζούνιορ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι. Από την άλλη, η ΑΕΚ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στα τελευταία λεπτά, χωρίς να δημιουργήσει φάσεις μετά το 27ο λεπτό.

Η πίεση καρποφόρησε στο φινάλε
Η ΑΕΛ συνέχισε απ’ εκεί που έμεινε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδόυλου μπήκαν δυνατά με σκοπό να πιέσουν και νωρίς-νωρίς δημιούργησαν καλή ευκαιρία για γκολ. Ήταν στο 48ο λεπτό όταν ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήγε στο μέρος του Λαφράνς, ο οποίος από κοντά δεν έκανε σωστό τελείωμα της φάσης.

Η ΑΕΛ είχε σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, με την ΑΕΚ να οπισθοχωρεί και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Τρισκόφσκι και Φλοριάν για να σκοράρει, αλλά οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι.

Στο 72' οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά στο Τσίρειο, αφού ο Μοΐσοφ σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Εκεί η πίεση της ΑΕΛ έγινε πιο έντονη. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έριξε στο ντέρμπι ό,τι επιθετικό είχε στη διάθεσή του, ο κόσμος είχε υπομονή και έσπρωξε την ομάδα της Λεμεσού, η οποία έσωσε την παρτίδα στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Αρουαμπαρένα. Στο επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει η ολική ανατροπή, αλλά ο Γιωργαλλίδης είπε «όχι» στην κεφαλιά του Σάσι.

Το φιλμ του αγώνα
8΄ Πρώτη καλή στιγμή στο παιγνίδι. Δυνατό σουτ του Τρισκόφσκι εκτός περιοχής, με δυσκολία και με το ένα χέρι ο Ρομό έκανε ενστικτώδη επέμβαση.
13΄ 0-1 Εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς, κεφαλιά του Τρισκόφσκι, η μπάλα στα δίχτυα.
27΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρισκόφσκι, μάζεψε σχετικά εύκολα ο Ρομό.
36΄ Γύρισμα του Μέσκα από δεξιά, πλασέ του Πίτι από πλεονεκτική θέση, ο Γιωργαλλίδης ήταν στη σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.
39΄ Δοκάρι για την ΑΕΛ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι και κεφαλιά του Τζούνιορ.
48΄ Εκτέλεση κόρνερ του Πίτι, από κοντά ο Λαφράνς έστειλε την μπάλα έξω.
54' Επικίνδυνο σουτ από τον Τρισκόφσκι μετά από ατομική προσπάθεια, η μπάλα έξω.
63΄ Αντεπίθεση της ΑΕΚ, σουτ του Τρισκόφσκι, η μπάλα στην αγκαλιά του Ρομό.
69΄ Κάθετη πάσα του Ακοράν προς τον Φλοριάν, ο Γάλλος επιθετικός δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.
73΄ Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μοΐσοφ για φάουλ πάνω στον Σουάρες.
74' Κεφαλιά από τον Ντόσα Τζούνιορ, μπλοκάρει ο Γιωργαλλίδης.
90΄ 1-1 Με κοντινή κεφαλιά ο Αρουαμπαρένα ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
90+2΄ Σέντρα του Μπλάνκο, κεφαλιά του Σασί, μεγάλη επέμβαση από τον Γιωργαλλίδη.

Κίτρινες: Λαφράνς, Αρουαμπαρένα /Γκαρίδο, Φλοριάν, Γιωργαλλίδης
Κόκκινες: Μοίσοφ (2η κίτρινη)

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Ντόσα (78' Μπλάνκο), Λαφράνς, Φορτούνα, Νικολάου (70' Σαβανέ), Σοάρες (84' Γεωργιάδης), Πίτι, Μέσκα, Σάσι, Αρουαμπαρένα

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ακοράν (79' Τρουγιόλς), Μοΐσοφ, Καταλά, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Λαρένα, Τρισκόφσκι (90' Μαλόκου), Φλοριάν (86' Μυτίδης)

«Είμαστε απογοητευμένοι»
Δεν άφησε ικανοποιημένους τους παράγοντες της ΑΕΛ το τελικό αποτέλεσμα, παραμόνο η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές. Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο εκπρόσωπος Τύπου του συλλόγου Θεόδωρος Αντωνίου τόνισε τα ακόλουθα: «Είμαστε λυπημένοι που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η όλη παρουσία της ομάδας μας αφήνει ικανοποιημένους.

Από την αρχή του αγώνα προσπαθήσαμε, μπορούσαμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη, όμως ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε. Στο β' ημίχρονο έγινε μεγάλη προσπάθεια, συνεχίζουμε, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Στα ντέρμπι είναι ανοιχτά και τα τρία αποτελέσματα. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί παίξαμε αρκετά καλά, όμως δυστυχώς δεν πήραμε τους 3 βαθμούς».

«Μια στιγμή αδράνειας»
Απογοήτευση άφησε και στην ΑΕΚ το τελικό αποτέλεσμα, αφού δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Με δηλώσεις του μετά το τέλος ο Κυριάκος Δημητρίου είπε πως: «Μας αφήνει πικρή γεύση, κρατούσαμε τη νίκη μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα. Σαν αποτέλεσμα καμία ομάδα δεν είναι ευχαριστημένη, δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μας. Η προσπάθειά μας έγινε πολύ δύσκολη με παίκτη λιγότερο και σε μία στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε την ισοφάριση. Έχει δυσκολέψει το έργο μας, αλλά έχουμε ακόμη συνεχόμενα ντέρμπι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας ακολούθησε στη Λεμεσό».

Αυτά είπαν Ιδιάκεθ και Πάμπος
Ικανοποιημένοι έμειναν από τις προσπάθειες των παικτών τους Ιμάνολ Ιδιάκεθ και Πάμπος Χριστοδούλου.

Πρώτος μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΚ λέγοντας: «Ήταν ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και κρατούσαμε τη νίκη μέχρι και τα τελευταία λεπτά, αλλά μετά την κόκκινη κάρτα, όπως ήταν λογικό, η ΑΕΛ πίεσε περισσότερο. Ελέγχαμε τον αγώνα πριν από την κόκκινη κάρτα, αλλά μετά χάσαμε τον έλεγχο και η ΑΕΛ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, και είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Τόσο με ΑΠΟΕΛ αλλά και με ΑΕΛ μπήκαμε μπροστά στο σκορ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα είναι ζωντανή και θα συνεχίσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΛ είπε: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από δυο πολύ καλές ομάδες, που είναι αποδεκτό από όλους ότι παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Στα πρώτα 10-15 λεπτά δεν μπήκαμε καλά, η ΑΕΚ κρατούσε μπάλα και σκόραρε. Στη συνέχεια κυριαρχήσαμε. Χάσαμε ευκαιρίες απέναντι σε μια διαβασμένη ομάδα. Ανάμεσα σε δυο πολύ μεγάλες ομάδες, οι λεπτομέρειες θα έφερναν το αποτέλεσμα. Και στο δεύτερο μέρος η ομάδα πίεσε τον αντίπαλο, είχαμε ευκαιρίες.

Από ατυχία δεν καταφέραμε να σκοράρουμε πιο γρήγορα. Εκεί που εμείς πιέζαμε, ο αντίπαλος ήταν πολύ επικίνδυνος και θα μπορούσαμε να δεχθούμε δεύτερο γκολ. Τα παιδιά ήταν πολύ σοβαρά και εκεί που διενεργούσαμε επιθεση, ήμασταν πολύ σωστοί και στην αμυντική λειτουργία. Πριν από το παιχνίδι δεν θα ήμουν ευχαριστημένος με τον ένα βαθμό, αλλά στο τέλος ήρθε δικαιοσύνη με το γκολ. Αν έμπαινε πιο νωρίς ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι τιμή για την Κύπρο να βλέπουν τέτοια παιχνίδια οι φίλαθλοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που ήταν ο 12ος παίκτης».

Keywords
Τυχαία Θέματα