Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έκοψε την βασιλόπιττα στα Τσιμεντοποιεία Βασιλικού

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έκοψε σήμερα την βασιλόπιττα στα Τσιμεντοποιεία Βασιλικού, ενώ δόθηκαν βραβεία σε υπαλλήλους της εταιρείας που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρεται ότι σήμερα το μεσημέρι «ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομος, τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη

Βασιλόπιτα της μεγαλύτερης βαριάς βιομηχανίας στην Κύπρο, της Τσιμεντοποιείας Βασιλικού.  Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία και πνευματική προκοπή στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

Μετά την τελετή κοπής της βασιλόπιτας, «απονεμήθηκαν από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συνεργάτες της Τσιμεντοποιείας  βραβεία σε όσους υπαλλήλους διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά σε τομείς προσφοράς, εθελοντισμού και περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, «η Τσιμεντοποιεία Βασιλικού είναι η μεγαλύτερη βαριά βιομηχανία στην Κύπρο, με παραγωγή 500 τόνων τσιμέντου την ώρα, αλλά και η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής τσιμέντου σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1963 και η θέση τού Βασιλικού επιλέγηκε ως η καλύτερη δυνατή τοποθεσία για την ανέγερση της μονάδας παραγωγής, λόγω της αφθονίας πρώτων υλών εξαιρετικής ποιότητας στην περιοχή και της εγγύτητας με την θάλασσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, Τσιμεντοποιεία Βασιλικού,archiepiskopos chrysostomos, tsimentopoieia vasilikou