Ο Ανσαριφάρντ καθάρισε νωρίς για την ΑΕΚ

Μια... κανονική ΑΕΚ εμφανίστηκε μετά από καιρό στο ΟΑΚΑ και επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα, με σκόρερ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (7΄, 25΄). Έτσι με την ολοκλήρωση της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, «έπιασε» τον Αρη στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 48 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Το απόλυτα ορθολογικά 4-2-3-1 του Μανόλο Χιμένεθ απέδωσε καρπούς.

Οι Λιβάι Γκαρσία, Χρήστος Αλμπάνης έκαναν ό,τι ήθελαν στις πτέρυγες και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα άκρως παραγωγικό ημίχρονο με δύο γκολ, ένα δοκάρι και άλλες δυο κλασικές ευκαιρίες. Στο 7΄ ο Γκαρσία «χόρεψε» τους αμυντικούς του Απόλλωνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ανσριφάρντ που άνοιξε το σκορ.

Στο 25΄ ο Αλμπάνης με εξαιρετική προσπάθεια και σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ έγραψε το 2-0. Και τα δυο γκολ σε κενή εστία για τον Ιρανό που έσπασε τη «γκίνια» καθώς δεν είχε σκοράρει τους τελευταίους δύο μήνες.

Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα. Ο Απόλλωνας έμοιαζε να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ η ΑΕΚ δεν έδειχνε να «καίγεται» για να αυξήσει το σκορ. Η γηπεδούχος, εκτός από τη νίκη, κρατά το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά από επτά αγώνες και το 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο (31/1).

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα