Χάνεται ο έλεγχος στο Πουρνάρα – Μετατρέπεται σε σύγχρονη φαβέλα

Φαίνεται να χάθηκε ο έλεγχος στον κέντρο προσωρινής φιλοξενίας "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά. Η δομή μετατράπηκε σε σύγχρονη φαβέλα, με βία και παράνομη εμπορία τόσο εντός και όσο και εκτός αυτής.

 Οι πληροφορίες που διαδίδονταν ακούγονταν αρχικά ως υπερβολικές, ωστόσο, αυτοψία του Σίγμα στην περιοχή κατέδειξε ότι, όχι μόνο υπερβολικές δεν ήταν αλλά πολύ χειρότερες από αυτές που αναμέναμε.

Παρά τα συρματοπλέγματα που αποκλείουν το ενδεχόμενο εξόδου των μεταναστών, εντούτοις φαίνεται ούτε αυτά να είναι αρκετά για να τους συγκρατήσουν. Άνοιξαν τρύπες, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν

όποτε θέλουν.  

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατοίκων σε περιοχές που επηρεάζονται όπως Κοκκινοτριμιθιά, Μάμμαρι και Δένεια.

 «Η υπόσχεση που πήραμε είναι ότι θα λειτουργεί σαν κέντρο υποδοχής και σε τρεις μέρες να φεύγουν από εδώ. οι τρεις μέρες έγιναν τρεις εβδομάδες, έγιναν τρεις μήνες και οι τρεις μήνες τρία χρόνια», ανέφερε ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς.

 «Βράδια, μέρα, περπατούν έξω από τα σπίτια μας πέντε-πέντε άνθρωποι. Δεν ξέρουμε τι κάνουνε, νεκατώνουν τους καλάθους βλέπουμε φέφκουν κάζια, θέλουμε επιτέλους άμεση επέμβαση του κράτους», είπε ο Κοινοτάρχης του Μάμμαρι. 

 «Ο κόσμος περπατά στον δρόμο και φοβάται να περπατήσει πλέον, φοβούνται να έρτουν προς την περιοχή τούτη που πάντα ήταν γεμάτο κόσμο να περπατά», σημείωσε ο Ανδρέας Χατζηκωστής. 

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί, η απόγνωση των κατοίκων, οι οποίοι δεν ξέρουν, αν και εφόσον χρειαστεί, πώς να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, οι πρόσφυγες αφού εξασφαλίσουν έξοδο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης  «Πουρνάρα» μεταβαίνουν σε τοπικές υπεραγορές, όπου προμηθεύονται ποτά, τσιγάρα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μεταπουλούν σε ακριβότερη τιμή  εντός του στρατοπέδου.

Το πρόβλημα στην περιοχή αναμένεται να επιδεινωθεί , αφού από σήμερα αίρονται τα αυστηρά περιοριστικά που ίσχυαν για τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο.

Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών και ενημέρωση που έλαβε η Αστυνομία Κύπρου, οι μετανάστες θα μπορούν, μέσω χρησιμοποίησης μηνυμάτων SMS, να εξέρχονται του κέντρου και να διακινούνται ελεύθερα

Keywords
Τυχαία Θέματα