Ο αναμορφωτής της ΑΕΚ έχει όνομα: Τσάβι Ρόκα!

Ο Τσάβι Ρόκα διανύει τους τελευταίους του μήνες στην ΑΕΚ Λάρνακας, βάζοντας μία τελεία σε αυτό το πολύ όμορφο του ταξίδι.

Τα επόμενα βήματα του Ισπανού τεχνικού διευθυντή δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως αρκετοί είναι αυτοί που ζήλεψαν με την επιτυχία του και αρκετές ομάδες θα ήθελαν να τον εργοδοτήσουν. Μπορεί το συμβόλαιο του στην ΑΕΚ να ήταν μέχρι το 2019, όμως αποφασίστηκε από κοινού να δώσουν τέλος στη συνεργασία τους,

μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχιών με ποδοσφαιριστές λίρα εκατό. Όλοι στην ΑΕΚ έχουν να λένε τα καλύτερα για τον επαγγελματία και άνθρωπο Τσάβι Ρόκα. Αμέτρητες ώρες δουλειάς και αφοσίωσης σε αυτό που έκανε πάντα με πρώτιστο γνώμονα το καλό της ομάδας. Δεν είναι καθόλου ψέμα αν πούμε ότι η ΑΕΚ παρέα με τον Τσάβι Ρόκα μεγάλωσε στα ποδοσφαιρικά μάτια του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια κάνει αξιοζήλευτη πορεία και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής μετέτρεψε την ΑΕΚ σε "ισπανική" ομάδα, αφού οι περισσότερες του μεταγραφές ήταν από την χώρα των Ίβηρων, με παίκτες τους οποίους παρακολουθούσε και αξιολογούσε ενδελεχώς. Μπορεί να έδινε έμφαση στα αγωνιστικά στοιχεία ενός ποδοσφαιριστή, όμως όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, δεν τον ενδιέφερε μόνο αυτό, αφού έπαιζε μεγάλο ρόλο και η προσωπικότητα του παίκτη και η εξωγηπεδική του ζωή όπως επίσης και το πως συμπεριφέρεται στα αποδυτήρια. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που οι πλείστες του μεταγραφές προέρχονταν από το κράτος της νοτιοδυτικής Ευρώπης. Ήθελε να είχε περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε παίκτη και λόγω γλώσσας αλλά και λόγω των πολλών επαφών που είχε ήταν πιο εύκολο για τον ίδιο να τον σκιαγραφήσει στο έπακρον, συλλέγοντας του κόσμου τις πληροφορίες προτού τον φέρει στην ΑΕΚ.

Έβαλε το ισπανικό στοιχείο στην ομάδα, ενώ οι δύο προπονητές Τόμας Κρίστιανσεν και Ιμανόλ Ιδιάκεθ ήταν προσωπικές του επιλογές. Ο Κρίστιανσεν έφυγε για τη Λευκωσία όμως ο Ρόκα έμεινε εκεί στο πόστο του, συνεχίζοντας το έργο που είχε χαράξει στην ΑΕΚ Λάρνακας. Οι μεταγραφές του Ρόκα, βοήθησαν την ΑΕΚ να μπει στην ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου, να διεκδικεί τίτλους και να πάρει ευρωπαϊκά εισιτήρια, φέρνοντας πολύ θετικά αποτελέσματα στο Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, η θητεία του συνοδεύτηκε και από το χτίσιμο της ΑΕΚ Αρένας.

Ο Ρόκα γέννημά θρέμμα της Βαρκελώνης είναι έτοιμος να γράψει τον δικό του επίλογο στο πρότζεκτ που ονομάζεται ΑΕΚ, έπειτα από τέσσερα χρόνια, ωστόσο όπως μαθαίνουμε η άψογη σχέση Ρόκα-Καραμπατάκη θα συνεχιστεί σε φιλικό επίπεδο.

Το Sigmalive σας παρουσιάζει τις 51 συνολικά μεταγραφές του Καταλανού τεχνικού διευθυντή από την ημέρα που ανέλαβε το πόστο στο σύλλογο. Αρκετοί από αυτοί μάλιστα αγωνίζονται μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ, προσφέροντας τα μέγιστα.

Οι Γιάννου, Λαρένα, Ιβάν Τρισκόφσκι, Μόισοφ, Βίνσεντ Λαμπάν, Τρουγιόλς, Τέτε, Μάριος Αντωνιάδης, Σόρια, Ρουσιάς, Φλοριάν Τολμές, Χέφελ, Μαλόκου, Γιωργαλλίδης, Ακοράν, Νάτσο Κάσες, Νέλσον και Πανκόφ είναι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται μέχρι σήμερα στην ΑΕΚ.

1. Απόστολος Γιάννου

2. Κάρλες Σόρια

3. Μάριος Αντωνιάδης

4. Νικόλας Εγγλέζου

5. Νέστωρας Μυτίδης

6. Ραφαήλ Αναστασίου

7. Ονησίφορος Ρουσιάς

8. Νάτσο Κάσες

9. Νέλσον

10. Πανκόφ

11. Μαλόκου

12. Χέφελ

13. Φλοριάν Τολμές

14. Ματέους Ταουντούλ

15. Γιωργαλλίδης

16. Τρουγιόλς

17. Ακοράν

18. Ρούμπεν Μίνιο

19. Θωμάς Ιωάννου

20. Χαβιέρ Γκαρίδο

21. Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

22. Φάρλει Ρόσα

23. Ντάνιελ Μόισοφ

24. Ιβάν Τρισκόφσκι

25. Βίνσεντ Λαμπάν

26. Βασίλης Χ''Γιαννακού

27. Μαρσίνιακ

28. Αντρέ Άλβες

29. Τέτε

30. Εμιλ Νίνου

31. Σέζαρ

32. Σεράν

33. Χουάν Ορτίθ

34. Βάντερ

35. Χόρχε Λαρένα

36. Νταμιάνο Σκετ

37. Ρομπέρτο Κολαούτι

38. Τόνιο

39. Δημήτρης Φρουξυλιάς

40. Μπόλιεβιτς

41. Σίπο

42. Καντέ

43. Μιγκέλ Μασάνα

44. Ηλίας Χαραλάμπους

45. Δημήτρης Κυριάκου

46. Ζανέττος Μυτίδης

47. Δημήτρης Κυπριανού

48. Κωνσταντίνος Καστάνας

49. Κωνσταντίνος Μιντίκκης

50. Χόρχε Μοντείρο

51. Κότσα Κοτσιάβα

Keywords
Τυχαία Θέματα