Ο "φτερωτός" Τραΐκοβιτς στο Sigmalive: "Δεν έχω όρια..."

Ο "φτερωτός" Μίλαν Τραΐκοβιτς, πρόσθεσε άλλη μία μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό το βράδυ της 9ης Ιουλίους, πετυχαίνοντας νέο παγκύπριο ρεκό 13.25. Ο αθλητής μας των 110μ εμποδίων έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις μεταξύ άλλων δύο χρυσών μεταλλίων στα δρόμο με εμπόδια 110μ. στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2013 και το 2015 με χρόνους 14.03 και 13.86 αντίστοιχα.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες

το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, o Τραΐκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του δρόμου 110μ με εμπόδια με χρόνους 13.41 και 13.31 στους ημιτελικούς. Ήταν ο μοναδικός Κύπριο αθλητής που προκρίθηκε στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε τι δηλώνει σε συνέντευξη του στο Sigmalive για το νέο παγκύπριο ρεκόρ και την εμπειρία του.

Το βράδυ της 9ης Ιουλίου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου. Νέο παγκύπριο ρεκόρ στον τελικό 110μ. εμποδίων στο Λονδίνο. Πολλά συγχαρητήρια, πες μας γι' αυτή την κούρσα...

Ήταν η τελευταία μου κούρσα πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένα περίπου το τελευταίο μου τεστ. Είχαμε υπολογίσει με τον προπονητή μου ότι λογικά θα ήμασταν σε καλή κατάσταση και όντως έτσι ήταν. Έκανα παγκύπριο ρεκόρ και μπορώ να πω ότι το περίμενα, ήμουν πανέτοιμος γι’ αυτό.

Έχεις κάποιο γούρι; Το πίστευες;

Δεν έχω κάποιο γούρι, απλά έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στη δουλειά που έχω κάνει.

Το 2017 πιστεύεις θα είναι η χρονιά σου;

Το 2016 σίγουρα ήταν η χρονιά μου, από πέρσι ξεκίνησαν όλα. Βάση αποτελεσμάτων και συμμετοχών το 2017 θα είναι καλύτερο.

Ποια θα είναι η επόμενη σου συμμετοχή και πως προετοιμάζεσαι γι' αυτό;

Προσεχώς είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχω ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες μου εδώ στην Κύπρου. Αγωνίζομαι στις 6 Αυγουτου και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο καλά αγωνιστικά μπορώ εκείνη την ημέρα για το καλύτερο αποτέλεσα.

Βρίσκεσαι σε φοβερά καλή αθλητική κατάσταση... Πώς είναι οι τελευταίες ημέρες για σένα;

Οι τελευταίες ημέρες για μένα δεν έχουν καμία διαφορά από τις προηγούμενες. Βρίσκομαι ήδη στο στάδιο για προπονήσεις, δεν υπάρχουν μέρες εφησυχασμού και ξεκούρασης.

Ποιες είναι οι βλέψεις σου και μέχρι που είναι το ταβάνι που έχει θέσει ο Τραίκοβιτς στη ζωή του;

Όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο ψηλότερα θα φτάσεις. Εγώ δουλεύω πολύ σκληρά, δεν βάζω όρια στον εαυτό μου, προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα απ’ όλους, δεν έχω όρια.

Οι Ολυμπιακοί του 2016 ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου προφανώς; Πως έζησες αυτή την εμπειρία; Κάνεις μία αναδρομή λίγο πίσω για την εμπειρία σου στο Ρίο;

Το Ρίο ήταν η καλύτερη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα μου, με έκανε πολύ δυνατό και πολύ πιο έμπειρο. Τώρα το εκμεταλλεύομαι αυτό και το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχω. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τους Ολυμπιακούς του Ρίο, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα