Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ

Γράψαμε ατέλειωτες σελίδες ζητώντας την άμεση ψήφιση και εφαρμογή των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας και προειδοποιώντας για τα προσκόμματα που αίρουν όσοι εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των χρόνιων ασθενών και των πολιτών που είναι όλοι εν δυνάμει ασθενείς και μελλοντικοί χρήστες των εθνικών υπηρεσιών υγείας.

Εμείς, ως οργανωμένο σύνολο ασθενών, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των ασθενών για πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Ευχαριστούμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα, τον Εξοχότατο

Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πολιτική του δέσμευση, αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους που αναγνώρισαν το πρόβλημα, άφησαν τις επιμέρους διαφορές και συναίνεσαν σε ένα καθολικό και αλληλέγγυο σύστημα. Ευχαριστούμε θερμά τον Έντιμο Υπουργό Υγείας που ενέκυψε και υλοποίησε με αξιοπρέπεια και εντιμότητα την πολιτική διαταγή που έλαβε από τον προϊστάμενό του, ακούοντας και εισακούοντας παράλληλα την κοινωνική απαίτηση. Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά που έδωσαν προτεραιότητα στο θέμα και το χειρίστηκαν με τη δέουσα ευαισθησία. Ευχαριστούμε και την κοινωνία που ενημερώθηκε για τη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας και την αγκάλιασε με άοκνο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε, τέλος, θερμά τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που ενέκυψαν με μοναδική σοβαρότητα και μεγάλη αξιοπρέπεια στο θέμα αυτό, ενημερώνοντας το ευρύ κοινό έγκυρα και έγκαιρα.

Ο αγώνας μας όμως δεν σταματάει εδώ. Επαγρυπνούμε μέχρι τέλους, μέχρι να ψηφιστούν τα νομοσχέδια και να αρχίσει το μεγάλο και δύσκολο έργο που θα εξασφαλίσει στον καθένα μας πρόσβαση σε ένα ασθενοκεντρικό και αξιοπρεπές εθνικό σύστημα υγείας.

Η Δρ Ανδρούλλα Ελευθερίου είναι Πρόεδρος Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων, Εκτελεστική Διευθύντρια Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συμμαχίας Συνδέσμων Ασθενών (IAPO).

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα