Συγκίνηση στην έκτακτη Τελετή Ανακήρυξης Γενναίου Αλτρουϊστή

O Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου (Φ.Σ.Κ) και όλα τα συμμετέχοντα μέλη αισθάνονται περήφανοι για όσα πρόσφεραν προς την Αστυνομία και την Κοινωνία για ένα τέταρτο του αιώνα.

Με την ευκαιρία αυτή της 25χρονης επετείου και της «5ης Μαϊου Ημέρας Τιμής της Αστυνομίας και της εορτάζουσας Προστάτιδας της Αγίας Ειρήνης» η οποία θεσμοθετήθηκε με εισήγηση του το 1994, επέτυχε με τις πενιχρότατες δυνάμεις και τις παραλήψεις τις οποίες αναλάβαμε, την πραγματοποίηση στις 6 και 7/5/17 σε 21 Εκκλησίες την Μνημόνευση των Πεσόντων

52 Αστυνομικών, 6 Πυροσβεστών, 7 Γόνων Αστυνομικών και των Αποθανόντων 4 Προέδρων της Δημοκρατίας, 4 Γενικούς Εισαγγελείς, 3 Υπουργούς και 3 Αρχηγούς της Αστυνομίας με Ομιλητές τον Πρόεδρο της Βουλής, τους φιλοξενούντες Δημάρχους και Προέδρους των Κοινοτήτων και τους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των Κομμάτων.

Μάλιστα στις 10 από αυτές τις Εκκλησίες Μνημονεύθησαν και οι καταγραμμένοι Αποθανόντες Αστυνομικοί – Πυροσβέστες μας με απόλυτη ικανοποίηση των παρισταμένων Συγγενών και Συναδέλφων τους.

Συγκλονιστική όμως ήταν η έκτακτη Τελετή Ανακήρυξης Γενναίου Αλτρουϊστή με Σαλπιγκτή για τον Αγωνιστή της ΕΟΚΑ συνταξιούχο Αστυνομικό κ. Σταύρο Θεοδοσίου από το Ποταμό του Κάμπου πρόσφυγα στην Τεμπριά. Η Τελετή έγινε στην Ρώσσικη Εκκλησία από τον Πρόεδρο του Φ.Σ.Κ κ.Ν. Παπαμιλτιάδους στο Επισκοπειό στις 6/5/17/10.40ω στην παρουσία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη κ. Ησαϊα, του Αστυνόμου κ. Σιμώνη ως εκπροσώπου του Αρχηγού, του Προέδρου της ΄Ενωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Κιτρομιλίδη, των γλυκόλαλων ιερωμένων ψαλμωδών και πολλών άλλων. Τιμήθηκε με καθυστέρηση 54 χρόνια από 23/12/63 όπου συμμετείχε στις επικές μάχες στην Ομορφίτα εναντίον των Τούρκων στασιαστών ως εθελοντής μαχητής με συναγωνιστές συναδέλφους του τον Αυγουστή Ευσταθίου, Μίκη Κουή, Αργύρη Θεοφάνους και Ανδρέα Ιερείδη και στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον μετέπειτα πρώτο αστυνομικό ΄Ηρωα Γιαννάκη Αεροπόρο εδέχθη ριπή 6 σφαιρών ντουμ- ντουμ νοσηλευόμενος για 3 μήνες στην εντατική θεραπεία όπου τον επισκέφθηκε ο Πρόεδρο Μακάριος και του ανήγγειλε ότι θα προαγόταν επ’ ανδραγαθία. Επέζησε αλλά ουδέποτε τιμήθηκε όπως ετιμήθηκαν από τον Φ.Σ.Κ στις 5/5/1996 άλλοι τραυματισθέντες συναδέλφοι του.

Του απονεμήθηκαν οι τιμές του Φ.Σ.Κ : 1) Περγαμηνή Ανακήρυξης από τον Πανιερ. Μητρ. κ. Ησαϊα 2) Το Φλωρίνειον Μετάλλιο Γενναιότητας από τον Αστυνόμο κ. Σίμωνα, 3) Εικόνα της Αγίας Ειρήνης από τον κ. Κιτρομιλίδη Πρόεδρο ΄Ενωσης Κοινοτήτων, 4) την φωτογραφία του κατά την εγγραφή του από τον συναγωνιστή του και Γ. Γραμμαέα του Φ.Σ.Κ κ. Μίκη Κουή Συνταξ. Αστυνόμο 5) το Αυτοκόλλητο Σήμα Τιμητικού Μέλους από τον Κοινοτάρχη κ. Λουκαϊδη, 6) τα εμβληματικά Σύμβολα Κόκκινο τριαντάφυλλο με ελιά από τον κ. Σωκράτους Πρόεδρων των Δρομέων Κύπρου. Η Τελετή έληξε με το Σάλπισμα «Εις Μνήμη» και με τον Εθνικό ΄Υμνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα