Ο άγνωστος πληθυσμός στα κατεχόμενα επικρίνεται από τ/κ πολιτικούς

Είναι ντροπή και όχι καύχημα να μην γνωρίζεις τον πληθυσμό, ανέφερε στην «βουλή» χθες η ανεξάρτητη «βουλεύτρια» και πρώην «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς, που σχολίασε πρόσφατη σχετική δήλωση του «πρωθυπουργού» Ουστέλ ότι ξέρουν τον πληθυσμό αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να πουν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η κ. η Μπαϊμπάρς υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μια πολιτική για το δημογραφικό, γνωρίζοντας πόσος είναι ο πληθυσμός. Σημειώνοντας ότι οι μισοί που βρίσκονται στις φυλακές δεν είναι «πολίτες της τδβκ», αναφέρθηκε σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2022

και επεσήμανε ότι οι νέοι έχουν την τάση να μεταναστεύουν.

Ρωτώντας ποιος είναι ο αριθμός του εργαζομένου πληθυσμού που δεν είναι «πολίτες» του ψευδοκράτους, η κ. Μπαϊμπάρς ανέφερε ότι τα προβλήματα που βιώνουν είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης [προς τα κατεχόμενα] λόγω της έλλειψης πολιτικής. Σε κάποιες περιοχές, πρόσθεσε, άρχισε η δημιουργία γκέτο, προσθέτοντας ότι «λόγω του πληθυσμού τον οποίο αφήσατε ανεξέλεγκτο, οι άνθρωποι άρχισαν να ζημιώνουν οικονομικά».

Απαντώντας στην κ. Μπαϊμπάρς ο «υπουργός εσωτερικών», Ντουρσούν Ογούζ είπε ότι όντως είναι πιο εγγυημένος ο προγραμματισμός βάσει στοιχείων και πρέπει να γίνει γνωστός ο πληθυσμός. Η πολιτική για τον πληθυσμό πρέπει να μετατραπεί σε «κρατική πολιτική» και τάχθηκε υπέρ του να γίνει απογραφή πληθυσμού και το συζητούν αυτό με το «ίδρυμα στατιστικής».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι το «υπουργικό συμβούλιο» παραχωρεί «υπηκοότητες» χωρίς να λαμβάνει υπόψη την καταγωγή των ανθρώπων και δεν κάνει διακρίσεις με βάση την καταγωγή.

Στο μεταξύ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι λεπτομέρειες για τους εγγεγραμμένους εργαζομένους στα κατεχόμενα έδωσε ο «υπουργός εργασίας», Σαντίκ Γκαρτνιγιάνογλου, μιλώντας χθες στην «βουλή» και σύμφωνα με στοιχεία για τον Αύγουστο του 2023, οι 67.306 από τους «ενεργώς εργαζόμενους» είναι «πολίτες της τδβκ», οι 30.374 είναι πολίτες της Τουρκίας και οι 19.230 πολίτες τρίτων χωρών.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι να εμποδίσουν την αδήλωτη εργασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα