Γεγονός η πρώτη διεθνής συμφωνία για το χειρισμό απειλών Τεχνητής Νοημοσύνης

Την πρώτη διεθνή συμφωνία για τη διαχείριση των πιο επικίνδυνων μορφών της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Η λεγόμενη «Διακήρυξη του Μπλέτσλεϊ» συμφωνήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης διάσκεψης για την ασφαλή χρήση της ΤΝ που διοργανώνει ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στο Μπλέτσλεϊ Παρκ, το αρχηγείο της βρετανικής υπηρεσίας αποκωδικοποίησης μηνυμάτων του εχθρού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έξω από το Λονδίνο.

Αφορά στο χειρισμό των κινδύνων των πιο προηγμένων μορφών της τεχνολογίας, με άγνωστες ακόμα δυνατότητες.

Η συμφωνία

υπογράφεται από 28 συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ και την Κίνα, αλλά και από την ΕΕ, που συμμετέχουν στη διάσκεψη.

Στην έναρξη της διάσκεψης προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου που χαρακτήρισε την ΤΝ «όχι λιγότερο σημαντική από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού», ζητώντας όμως την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από την ανεύθυνη χρήση της «με αίσθηση επείγοντος, ενότητας και συλλογικής δύναμης».

Ο διοργανωτής κ. Σούνακ έκανε λόγο για «επίτευγμα ορόσημο» αναφορικά με τη Διακήρυξη του Μπλέτσλεϊ, η οποία επισημαίνει την κοινή κατανόηση της ύπαρξης δυνητικών κινδύνων και ορίζει συνεργασία στην έρευνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα