Ο άγνωστος νέος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

Άγνωστος φαίνεται πως είναι ο νέος ηγέτης – διάδοχος του αλ Μπαγκντάντι.

Η εξτρεμιστική οργάνωση,, αφού επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο ηγέτης της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε, όρισε ως διάδοχο τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι. Σημειώνεται εδώ ότι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης μετά την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι από τις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Αϊμέν αλ Ταμίμι, ένας ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, με ειδικότητα στο Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ότι το όνομα του διαδόχου

είναι άγνωστο, θα μπορούσε, ωστόσο, να πρόκειται για έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που ονομάζεται Χατζ Αμπντάλα, τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε κατονομάσει μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Μπαγκντάντι.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που γνωρίζουμε, ο οποίος έχει πιθανόν πάρει μόλις το νέο του όνομα» εξήγησε ο Ταμίμι.

Σημειώνεται ότι η επτάλεπτη δήλωση των τζιχαντιστών δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον νέο ηγέτη και δεν έγινε σαφές για το ποιον ορίζουν ως διάδοχο, όπως αναφέρει το Al Jazeera. Το Ισλαμικό κράτος συνήθως δίδει ψευδώνυμα στους ηγέτες τα οποία αναφέρονται στην φυλετική τους σχέση. Τα ονόματα αυτά δεν αποκλείεται στην πορεία να αλλάξουν.

Tο Πεντάγωνο δημοσίευσε βίντεο από την επιχείρηση εξολόθρευσης του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα