ICAO: Δεν υπάρχει αεροδρόμιο Ercan

Την παρανομία της ύπαρξης του αεροδρομίου της Τύμπου επιβεβαιώνει εκ νέου και με τον πλέον επίσημο τρόπο ο ICAO.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, σε απαντητική επιστολή του προς τον πιλότο Χάρη Θεοχάρους, υπογραμμίζει εμφαντικά ότι δεν υπάρχει κανένα αεροδρόμιο «Εrcan» και τονίζει ότι τα αεροδρόμια που ελέγχονται από το μοναδικό FIR της Κύπρου, αυτό της Λευκωσίας δηλαδή, είναι αυτά της Λάρνακας και της Πάφου.

Χαρακτηριστικό είναι το

απόσπασμα της απαντητικής επιστολής προς τον κ.Θεοχάρους από τον ICAO, που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Συνεπώς και σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική των Ηνωμένων Εθνών, στο Περιφερειακό Σχέδιο Αεροναυτιλίας της ICAO (ANP - Ευρωπαική Περιφέρεια - Έγγραφο 7754) υπάρχει μόνο μία Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης (FIR) για την Κύπρο: FIR Λευκωσίας.

Το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας είναι υπεύθυνο για την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας σε αυτήν την περιοχή και τα αντίστοιχα αεροδρόμια είναι η Λάρνακα, Λευκωσία (κλειστό) και η Πάφος. Δεν υπάρχει αεροδρόμιο Ercan ή άλλο ούτε άλλες σχετικές απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αεροναυτιλίας για το βόρειο τμήμα του νησιού».

Υπενθυμίζεται ότι σε έντονο και κατηγορηματικό ύφος απάντησε το ψευδοκράτος στις καταγγελίες της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω επιστολής (11 Οκτωβρίου 2019) προς τον Γ.Γ του ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (FIR) της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο «αντιπρόσωπος» των κατεχομένων στον ΟΗΕ, İsmet Korukoğlu, σε επιστολή του, ημερομηνίας 24 Οκτωβρίου 2019, κάνει λόγο για «κυρίαρχο» FIR της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος, και καλεί την ε/κ πλευρά να «σταματήσει μια τέτοια αντιπαραγωγική και ξεπερασμένη ρητορική», υπενθυμίζοντας ότι «ο ομόλογός της είναι και ήταν ανέκαθεν η τουρκοκυπριακή πλευρά και όχι η Τουρκία».

Keywords
Τυχαία Θέματα