Ντούντα: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ενίσχυε τη Συμμαχία

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ενίσχυε τη Συμμαχία και θα βελτίωνε την ασφάλεια της Πολωνίας.

Η Ουκρανία, είπε ο Ντούντα, θα συνδράμει το ΝΑΤΟ με στρατιώτες εκπαιδευμένους στη μάχη και με μια τεράστια επέκταση εδαφών που ήδη λειτουργεί ως ουδέτερη ζώνη χωρίζοντας την Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ

από την απειλή της Ρωσίας.

"Σήμερα είμαστε η πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά όταν η Ουκρανία --κάτι που ελπίζω να γίνει--ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτή η πτέρυγα θα μετακινηθεί, τουλάχιστον μερικώς, ανατολικά", δήλωσε σήμερα ο Ντούντα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιους.

Ο Ντούντα τόνισε ότι δεν είναι δυνατό να οριστεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζονται εκεί οι μάχες κατά του ρωσικού στρατού που έχει εισβάλει στη χώρα.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αγωνίζεται επί μήνες να εξασφαλίσει μια επίσημη πρόσκληση προς την χώρα του για ένταξη στη Συμμαχία.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την απογοήτευσή του με την διακήρυξη του ΝΑΤΟ που υιοθετήθηκε χθες στο Βίλνιους, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία θα προσκληθεί όταν "θα συμφωνήσουν τα μέλη και θα πληρούνται οι προϋποθέσεις".

Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα