«Ντόμινο» εξελίξεων στην υπόθεση εξαφάνισης του Άγγελου Περικλέους

Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων, στις έξι και περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση εξαφάνισης του Άγγελου Περικλέους. Οι σχέσεις και οι ρόλοι των έξι υπόπτων, καθώς και τα νέα στοιχεία που τους εμπλέκουν, στο ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ.

Το τελευταίο 24ωρο, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε άλλα τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η μητέρα, αλλά και ο θείος του 24χρονου βασικού υπόπτου. Η μητέρα φέρεται να έδωσε ψευδές άλλοθι για το πού βρισκόταν

ο γιος της κατά την ημέρα της εξαφάνισης του Περικλέους. Ενώ, ο Θείος του 24χρονου φέρεται να ήταν το πρόσωπο που έκαψε το όχημα του θύματος στο πεδίο βολής Παλιομετόχου.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, δήλωσε πως «Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή με σκοπό το φόνο και εμπρησμό. Και ένα πρόσωπο για συνέργεια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. Είναι πρόσωπα τα οποία είχαν συνεργασία με τον 24χρονο για τη διάπραξη αυτών των αδικημάτων»

Ο αριθμός των υπόπτων μέχρι στιγμής φθάνει τους έξι και:

1) Η πρώτη σύλληψη αφορά στον 24 ετών χάκερ και βασικό ύποπτο στην υπόθεση.

2) Η δεύτερη αφορά σε άνδρα ηλικίας 36 ετών, στον οποίο ανήκει το όχημα που κινείτο ο χάκερ.

3) Η τρίτη αφορά σε άνδρα ηλικίας 50 ετών και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 3 ημερών.

4) Η τέταρτη αφορά σε πρόσωπο 38 ετών και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών.

5)Η πέμπτη αφορά σε άνδρα ηλικίας 71 ετών, ο οποίος είναι θείος του χάκερ και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 8 ημερών.

6) Η έκτη αφορά στη 59 ετών μητέρα του χάκερ και εναντίον της εκδόθηκε διάταγμα κράτησης 3 ημερών.

Οι τέσσερεις ύποπτοι οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου που για πρώτη φορά αναγνώστηκαν από τον ανακριτή της αστυνομίας τα γεγονότα της υπόθεσης. Τα όσα ακούστηκαν από τον ανακριτή δείχνουν ότι το κουβάρι  αρχίζει να ξετυλίγεται και οι αρχές βρίσκονται ένα βήμα πριν από την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ευρήματα

«Κατόπιν ερευνών στην οικία του χάκερ, εντοπίστηκαν δύο ρόπαλα και υπάρχει μαρτυρία πως ο Περικλέους τον απείλησε με πιστόλι, ενώ μετά από έρευνες στο ξενοδοχείο που έμενε ο βασικός ύποπτος, εντοπίστηκαν χειροπέδες».

Ο δεύτερος στη σειρά συλληφθείς, κατονόμασε τον 38χρονο ως τον μεσολαβητή που διευθέτησε να δοθεί όχημα στον 24χρονο χάκερ και αφορά στο όχημα που εντοπίστηκε στην περιοχή, όπου ήταν το τελευταίο σήμα του κινητού του Περικλέους.

Στην οικία του 38χρονου, εντοπίστηκε ένα τεκμήριο, ενώ προέκυψε μαρτυρία πως αυτός είχε εκμυστηρευτεί σε πρόσωπο πως αγόρασαν ρόπαλα, ώστε να απαγάγουν μαζί με τον χάκερ, τον Περικλέους.

Μαρτυρία ακόμη αναφέρει ότι «ο 38χρονος και 71χρονος θείος του χάκερ είχαν μεταβεί στο πεδίο βολής Παλιομετόχου και για να κάψουν το όχημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος ύποπτος είχε πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν η απαγωγή του ελλείποντα.

Ενώπιον των ανακριτών και μια γραπτή μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο βασικός ύποπτος σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες επισκέφθηκε πολυκατάστημα στη Λεμεσό και αγόρασε κολλητικές ταινίες, φτυάρια, γάντια, σακούλες και τσεκούρι.

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ξεκάθαρο τι έχει γίνει και ποια η τύχη του Περικλέους, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της δολοφονίας

«Υπάρχει μία ένδειξη, υπάρχουν μαρτυρίες και γι’ αυτό τον σκοπό διερευνώνται αυτά τα πολύ σοβαρά αδικήματα, όμως υπολείπεται σημαντικό ανακριτικό έργο και είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Είναι ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί αλλά όσο περνούν οι μέρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις ζωής του Άγγελου Περικλέους αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο».

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία και μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές της υπόθεσης, οι σχέσεις που διατηρούσε ο Άγγελος Περικλέους με τον 24χρονο βασικό ύποπτο στην υπόθεση ήταν συγκρουσιακές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, κατεύθυνση στις έρευνες που πιθανόν να ανοίξουν και το δρόμο για νέες συλλήψεις αναμένεται να δώσουν  και τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Εξαφάνιση Περικλεούς: Ο ρόλος της μητέρας του χάκερ και των άλλων συλληφθέντων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντόμινο, Άγγελου Περικλέους,ntomino, angelou perikleous