ΔΗΚΟ για ξενοδοχεία στην περίκλειστη Αμμόχωστο - Να διερευνηθεί άμεσα

Να διερευνηθεί άμεσα το κατά πόσο ευσταθούν τα τ/κ δημοσιεύματα για άνοιγμα ξενοδοχείων στην περίκλειστη Αμμόχωστο.

Η υπόσταση των τ/κ δημοσιευμάτων για τις προθέσεις των κατοχικών αρχών να λειτουργήσουν τρία ξενοδοχεία εντός της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, μέσω Τουρκοκύπριου επιχειρηματία, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα.

Σε περίπτωση επαλήθευσης τους τότε πρόκειται για μια κάκιστη εξέλιξη, τόσο σε ότι αφορά το προηγούμενο που δημιουργείται όσο και στο ότι επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τις προθέσεις της Τουρκίας για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Σε τέτοια περίπτωση, πρόκειται

για περαιτέρω κλιμάκωση της τουρκικής επεκτατικότητας που αποδεικνύει ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος δεν εργάζονται για τη λύση, παραβιάζουν συστηματικά τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο και αγνοούν προκλητικά τις σαφείς υποδείξεις του ΓΓ του ΟΗΕ όπως αυτές καταγράφονται στις πρόσφατες εκθέσεις του.

Η αποθράσυνση της Τουρκίας που δυστυχώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο απυρόβλητο, πρέπει να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά.

Το ΔΗΚΟ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την κυβέρνηση στις διπλωματικές μάχες που δίνει και θα συνδράμει ουσιαστικά σε όλα τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν, κυρίως προς τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και προς την ΕΕ, για να αποτραπούν οι τουρκικοί παράνομοι σχεδιασμοί που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των ΗΕ.

Διαβάστε επίσης: Ε.ΛΑ.Μ:Η αδράνεια πρέπει να σταματήσει πάραυτα, με αποτρεπτικές ενέργειες(VID)

Keywords
Τυχαία Θέματα