Ντίνος Πούπας ΛΤΔ: Πρότυπη μονάδα διέλασης αλουμινίου στη Βιομηχανική Ιδαλίου

Η ΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΠΑΣ ΛΤΔ ανακοινώνει την δημιουργία πρότυπης Μονάδας Διέλασης και Επιφανειακής Επεξεργασίας προφίλ Αλουμινίου στη βιομηχανική ζώνη στον Δήμο Ιδαλίου. 

Η ανάπτυξη αυτή εκτιμάται οτι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον κύπριο  καταναλωτή αφού η ΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΠΑΣ ΛΤΔ διαθέτει την τεχνική κατάρτιση να οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό της αγοράς δημιουργώντας σύγχρονα θερμομονωτικά συστήματα αλλά και προφίλ αλουμινίου που θα δίνουν αναβαθμισμένες επιλογές στον καταναλωτή, με σύγχρονο

σχεδιασμό και ισορροπημένη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε συμφωνία εξαγοράς 2 κτηρίων για να στεγάσει όλες τις δραστηριότητές της.Μέσα από την επένδυση αυτή, η ΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΠΑΣ ΛΤΔ θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πράσινης μετάβασης καθώς εκτιμάται ότι πέραν του 70% των ενεργειακών αναγκών της μονάδας θα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, η νέα μονάδα θα διαθέτει:

• το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σύστημα οροφής στην Κύπρο, δυναμικότητας 3MW.
• υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας απόνερων.
• σύστημα για διαχείριση των όμβριων υδάτων.

Παράλληλα, θα υιοθετηθεί πρόγραμμα δενδροφύτευσης ώστε σταδιακά να βελτιωθεί το τοπίο στην περιοχή.

Πέραν των διαδικασιών και μελετών που διεξάγονται για εκπλήρωση στο ακέραιο των απαιτήσεων του περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου, η εταιρεία έχει ετοιμάσει με δική της πρωτοβουλία παρουσιάσεις και ξεναγήσεις στα οργανωμένα σύνολα της περιοχής που σκοπό έχουν την πλήρη ενημέρωση τους για την παραγωγική διαδικασία. Στη πρότυπη αυτή μονάδα δημιουργούνται τουλάχιστον 80 νέες θέσεις εργασίες για ειδικευμένο αλλά και ανειδίκευτο προσωπικό. Ένας στόχος των συναντήσεων αυτών είναι οι κάτοικοι να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις και τα προϊόντα που παράγονται αλλά και να εκτιμήσουν το επαγγελματικό επίπεδο και την κουλτούρα της εταιρείας.

Η εταιρεία που εδώ και 33 χρόνια δραστηριοποιείται στην παραγωγή ελαστικών και πλαστικών εξαρτημάτων για συστήματα αλουμινίου, υλοποιεί μια πολύ σημαντική επένδυση κεφαλαιοποιώντας τις εμπειρίες της στην αγορά των κατασκευών συστημάτων αλουμινίου και τις εξειδικευμένες γνώσεις του επιστημονικού προσωπικού της.

Η νέα επιχειρηματική επένδυση της ΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΠΑΣ ΛΤΔ στοχεύει στην καινοτομία στα προϊόντα/συστήματα αλουμινίου αλλά και στον πράσινο τρόπο λειτουργίας που σέβεται και επενδύει στο περιβάλλον λόγω φιλοσοφίας. Δημιουργεί προϊόντα, υπηρεσίες και πρακτικές με όφελος για τον Κύπριο καταναλωτή αλλά και προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα