Ντίλιαν στο Sigmalive: Θέσαμε στη διάθεση της αστυνομίας τις γνώσεις μας

Αποκλειστικά στο Sigmalive μίλησε ο Ταλ Ντίλιαν, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: Από την στιγμή που το ΑΚΕΛ για ίδιες σκοπιμότητες, εκτιμώ πολιτικής εκμετάλλευσης, ξεκίνησε τις εικασίες για την περίπτωσή μας, οι χειρισμοί της Αστυνομίας ήταν σταθερά ατυχείς και ουσιαστικά άδικοι εις βάρος της εταιρείας,

εμένα, των εργαζομένων, ακόμη και της Ισραηλινής κοινότητας.

Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε ένα κυνήγι μαγισσών που περισσότερο με ανησυχεί παρά με προσβάλει. Με ανησυχεί το ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μια εταιρεία ή ένας πολίτης μπορούν να πέσουν θύματα μιας φημολογίας, χωρίς προστασία από τις Αρχές. Με ανησυχεί το πώς όλη αυτή η συμπεριφορά και οι ανυπόστατες κατηγορίες το πως θα επηρεάσουν το μέλλον της επιχειρηματικής δραστηριότητας και το δικό μου αλλά και γενικά της hi tech βιομηχανίας στην Κύπρο η οποία νιώθει ότι βάλλεται από παντού.

Ευτυχώς, τα μέτρα που πήραμε μαζί με τους ικανούς συνεργάτες μας για να προστατεύσουμε την εταιρεία και τη δραστηριότητά της από όλο αυτό το φιάσκο, βοήθησαν στο να διατηρήσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, προσφέροντας τα προϊόντα μας στην παγκόσμια αγορά.

Όλη αυτή η περιπέτεια όμως με κάνει να αναρωτιέμαι πώς μπορεί κάποιος να ζει και να επιχειρεί στην Κύπρο, όταν δεν υπάρχει το αίσθημα της προσωπικής ασφάλειας, το αίσθημα του δικαίου, το αίσθημα του ότι είσαι αθώος μέχρι να κριθείς ένοχος και όχι το ανάποδο.

Δεν ήταν ποτέ στόχος μου να «επιτεθώ» στην αστυνομία. Εξαρχής τόσο η εταιρεία μου όσο και εγώ ο ίδιος θέσαμε στη διάθεση της αστυνομίας τις γνώσεις μας και κάναμε ότι ζητήθηκε ακόμα και πέραν των ενταλμάτων. Η πορεία αυτής της υπόθεσης βαραίνει εξολοκλήρου τις Κυπριακές Αρχές και πώς αυτές πιέζονται από πολιτικές σκοπιμότητες για να πράξουν όταν δεν έχουν καθόλου στέρεες βάσεις. Ακόμα και το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να συλληφθεί απλά και μόνο επειδή κάποιος το αποφάσισε και χωρίς στοιχεία. Σε ποιά δημοκρατική χώρα είναι αυτό αποδεκτό; Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου ήταν δικαίωση στα όσα δηλώναμε πάντα, από την πρώτη μέρα και σε όλες τις ανακοινώσεις μας. Ο αγώνας για την πλήρη αθώωση μας είναι ακόμα μεγάλος αλλά εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις μας.

Όσον αφορά την μελλοντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο, είναι ακόμα αβέβαιη δεδομένου του ότι δεν εμπνέει στον τομέα μας καμία εμπιστοσύνη η υφιστάμενη κατάσταση. Και για να προλάβουμε και όσους θα σπεύσουν να κρίνουν την Κυβέρνηση ότι μας έδωσε ευνοϊκότερες συνθήκες για να βρισκόμαστε εδώ, δεν έχουμε λάβει τίποτα περισσότερο από όσα απολαμβάνει ο κάθε Κύπριος. Ήταν επιλογή μας να βρισκόμαστε εδώ. Η Κύπρος ήταν το σπίτι μας».

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία WiSpear εξέδωσε σήμερα τρεις ανακοινώσεις.  "Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Αστυνομία για τις άοκνες προσπάθειές της να κερδίσει την αποδοχή της κοινωνίας, αλλά και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ΑΚΕΛ για την επερχόμενη εκλογική τους εκστρατεία", ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας.

"Σε συνέχεια της πρωινής μας ανακοίνωσης σε σχέση με τις ατέρμονες προσπάθειες της Αστυνομίας να βρει ενόχους μεταξύ αθώων υπαλλήλων, φαίνεται ότι στο στόχαστρο βάζει και τις κεραίες wifi", ανέφερε η δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας. 

Απάντηση στις ανακοινώσεις της εταιρείας Wispear, έδωσε σε δική της ανακοίνωση η Αστυνομία Κύπρου, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, «δεν υπάρχουν οποιαδήποτε αλλότρια κίνητρα παρά μόνο η δίκαιη και ορθή διερεύνηση με σκοπό την απονομή της δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι κεκλεισμένων των θυρών ζήτησε να διεξαχθεί η διαδικασία προσωποκράτησης των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν η Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα