Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον έναν να «καίγεται»

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα με την Ένωση να είναι αυτή που «καίγεται» για βαθμούς στη «μάχη» για την είσοδο στα πλέι οφ. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βέροια, Πανιώνιος - Ηρακλής

και Παναιτωλικός - Πλατανιάς τα άλλα σημερινά ματς.

To ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής. Ένα ντέρμπι στο οποίο υπάρχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς η ΑΕΚ είναι αυτή που «καίγεται» για τους βαθμούς προκειμένου να πιάσει την πρώτη πεντάδα εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που έχει καθαρίσει στην κορυφή.

Αυτό που μένει να φανεί στην ΑΕΚ είναι τι σχήμα θα παρατάξει ο Μανόλο Χιμένεθ. Αν δηλαδή πάει στο κλασικό 4-2-3-1 ή το μετατρέψει σε ένα 3-5-2. Στην πρώτη περίπτωση ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος και Βράνιες στην άμυνα, Σιμόες, Γιόχανσον στα χαφ, μπροστά τους ο Μάνταλος, με τους Χριστοδουλόπουλο και Βάργκας στα πλάγια και τον Αραούχο στην κορυφή. Στη δεύτερη περίπτωση ο Βράνιες με τους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο θα είναι τα τρία στόπερ με τον Αϊντάρεβιτς να παίρνει τη θέση του Βάργκας και να παίζει στον άξονα και στην κορυφή ο Μάνταλος πίσω από τον Αραούχο.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ο Πάουλο Μπέντο αναμένεται να προχωρήσει σε rotation ενόψει και του κρίσιμου αγώνα της Πέμπτης με της Οσμάνλισπορ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στην Τουρκία για να παίξουν την πρόκριση. Φυσικά το γόητρο μετράει πάντα στα ντέρμπι και αυτό ο Ολυμπιακός το γνωρίζει καλά. Υπό αυτό το πρίσμα, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο για την ενδεκάδα του Μπέντο, με το πιο πιθανό σχήμα να είναι αυτό με τους Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσο, Μάρτινς, Φορτούνη, Σεμπά, Ανδρούτσο και Ιντέγε.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βέροια με στόχο μία ευρεία νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να χαμογελάσει μετά από το 0-3 της Πέμπτης από τη Σάλκε που ουσιαστικά έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό του ταξίδι. Συν τοις άλλοις με τρίποντο ο Δικέφαλος σκαρφαλώνει ξανά στη δεύτερη θέση. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κρέσπο και τους τιμωρημένους Μυστακίδη και Λέοβατς. Στη Βέροια το ντεμπούτο του στον πάγκο θα πραγματοποιήσει ο Ράτκο Ντόστανιτς, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της παραμονής στην τελική ευθεία της σεζόν. Ο Καλί είναι τιμωρημένος και αποκλείστηκε από την αποστολή της «Βασίλισσας του Βορρά».

Το κυριακάτικο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής ανοίγει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον Ηρακλή. Ακόμα ένα παιχνίδι που το περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία στην Πλατεία ώστε ο Πανιώνιος να κάνει ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση των πλέι οφ. Πλήγμα αποτελεί πάντως η απουσία του Μασούντ που είναι τιμωρημένος, ενώ εκτός παραμένουν οι τραυματίες Ταπόκο και Ενγκόγκ. Ο Ηρακλής πηγαίνει στη Νέα Σμύρνη για ακόμα μία μάχη για την παραμονή. Οδηγός το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, όπου το πάλεψε, παίρνοντας τελικά τον βαθμό. Μοναδική απουσία για τον Σάββα Παντελίδη αυτή του Κούρου λόγω τιμωρίας.

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ξανά την έδρα του και να επιστρέψει στις νίκες. Απέναντί του πάντως ο ανεβασμένος Πλατανιάς, ο οποίος κρυφοκοιτάζει ψηλότερα βαθμολογικά. Ο Μάκης Χάβος για τους γηπεδούχους θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μύγα. Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος μετράει δύο σημαντικές απουσίες καθώς είναι τιμωρημένοι και δεν ταξίδεψαν με την αποστολή οι Γιακουμάκης και Μενδρινός, ενώ εκτός έμεινε και ο τραυματίας Ντίνας.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League:

Πανιώνιος – Ηρακλής (15:00)

ΠΑΟΚ – Βέροια (17:15)

Παναιτωλικός – Πλατανιάς (17:15)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός (19:30)

*Η 21η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Λάρισα – Λεβαδειακός (19:30).

Keywords
Τυχαία Θέματα