ΑΕΚ: Καιρός για νίκη, για να μείνει ζωντανή…

Έπειτα από 4 συνεχόμενες ισοπαλίες, κυνηγά το τρίποντο στο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Στο τρίτο κατά σειρά ντέρμπι που έχει ενώπιόν της, η ΑΕΚ καλείται να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει εντός στόχων. Αυτό θα γίνει μόνο με νίκη στο απογευματινό (16:00, Cytavision Sports 1) παιχνίδι με την Ομόνοια στο «ΑΕΚ Αρένα». Η ομάδα της Λάρνακας προέρχεται από τέσσερεις συνεχόμενες ισοπαλίες και

μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1), γι' αυτό κι έχει μείνει στο -7 από την κορυφή. Περιθώρια για νέες απώλειες σήμερα δεν υπάρχουν, αν θέλει να διατηρηθεί στο κόλπο του τίτλου.

Η ΑΕΚ έπεσε στην 4η θέση, έχοντας να κερδίσει εδώ και πάνω από έναν μήνα. Την τελευταία επιτυχία την πανηγύρισε στις 14 Ιανουαρίου επί της Ν. Σαλαμίνας (2-0). Έκτοτε μετρά τέσσερεις ισοπαλίες, με Άρη, ΑΕΖ, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, όλες με σκορ 1-1. Το παρήγορο είναι πως στα τελευταία δυο ντέρμπι εκτός έδρας είχε καλές εμφανίσεις, προηγήθηκε αλλά δέχθηκε την ισοφάριση προς το τέλος.

Σήμερα, στην έδρα της, ψάχνει τη νίκη σε άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς. Η ΑΕΚ είναι στο +2 από τον σημερινό αντίπαλό της, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία του αγώνα. Με νίκη θα τον αφήσει πίσω πέντε βαθμούς και θα περιμένει το ντέρμπι της Δευτέρας (ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ), για να δει αν θα ανέλθει και βαθμολογικά ή αν θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Για να φτάσει στον στόχο της η ομάδας της Λάρνακας χρειάζεται καλή απόδοση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα και μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, προσοχή και αποφυγή λαθών που κοστίζουν. Όπως έγινε στα τελευταία παιχνίδια με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ δηλαδή, στα οποία έχασε ισάριθμες νίκες και τέσσερεις επιπλέον βαθμούς.

«Κλειδί» η άμυνα

Δεύτερο συστατικό της επιτυχίας θα είναι η άμυνα. Αν καταφέρει να περιορίσει την επιθετική γραμμή των «πρασίνων» -η οποία είναι η 3η καλύτερη στο πρωτάθλημα- και σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, τότε θα αυξήσει τις πιθανότητές της για νίκη. Η τελευταία φορά που δεν δέχθηκε γκολ ήταν στην τελευταία νίκη που σημείωσε με αντίπαλο τη Σαλαμίνα. Επιθετικά είναι βελτιωμένη η ομάδα στα τελευταία ματς και μπορεί να σκοράρει απέναντι σε μια ομάδα που δεν φημίζεται για τις αμυντικές της επιδόσεις.

Η πιθανή ενδεκάδα

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Γιωργαλλίδης. Το αμυντικό «τρίο» θα αποτελούν οι Καταλά, Μουρίγιο και Τρουγιόλς. Στη μεσαία γραμμή οι Ορτίθ (δεξιά) και Γκαρίδο ή Χαραλάμπους (αριστερά), ανασταλτικά χαφ θα αγωνιστούν οι Λαρένα και Λαμπάν, οι Τρισκόφσκι και Ακοράν (ή Μαλόκου) θα κινούνται στα άκρα της επίθεσης με τον Φλοράν Τολμές να παίζει στην κορυφή.

*Η διοίκηση θέλει τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του, γι' αυτό και όρισε την τιμή του εισιτηρίου στα 5 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα