Ντελίριο Μπαχτελί: «Όταν κοιτάζουμε την Κύπρο, βλέπουμε μόνο Τούρκους»

«Το γεγονός ότι η Κύπρος παραμένει Τουρκική είναι θέμα τιμής στην ιστορία», δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος MHP των Γκρίζων Λύκων Μεβλέτ Μπαχτσελί

«Η Κύπρος είναι εθνικό ζήτημα για εμάς. Η παράδοσή της είναι αδιανόητη. Η ΤΔΒΚ δεν είναι πολιτική για την Τουρκία. Ο λόγος για την ασφάλεια της  ΤΔΒΚ σημαίνει

ασφάλεια για την Τουρκίας. Η ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ είναι ισοδύναμη με την Τουρκία. Οι Τουρκοκύπριοι και το δικαίωμα ύπαρξής της δεν μπορεί να αγνοηθεί».

«Η διεθνής κοινότητα αγνοεί την Κύπρο», ισχυρίστηκε.

Κατά την άποψή μας, είπε, η Τουρκική Κύπρο  είναι ένα σπασμένο χώμα, ένα κατεστραμμένο κτίριο, μια φλέβα με αίμα. Η μαγιά της Κύπρου είναι η Τουρκικότητα. Η Κύπρος, η οποία έχει αγκαλιάσει 37 χρόνια ιστορίας, αντιστάθηκε σε πολλές δυσκολίες. Το τουρκικό έθνος, το οποίο ζει στην ελευθερία από αμνημονεύτων χρόνων, ορκίστηκε με αίμα για να κρατήσει αυτήν την τιμή ζωντανή για πάντα».

Συνεχίζοντας το ντελίριο ο Μπαχτελί δήλωσε «Θα λάβουμε άδεια από την Ελλάδα; Θα ζητούσαμε από τον Μπορέλ βίζα για πικνίκ στο Βαρώσι; Οι λαοί που ζουν στο νησί είναι γνωστοί. Γιατί ενοχλεί να αρχίσουν να εργάζονται για την επιστροφή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας προκειμένου να αντισταθμίσει τα παράπονα στο Βαρώσι;»

«Γιατί υπάρχει ανησυχία για μια νέα εποχή; Δεν αναγνωρίζουμε στόχους με ένα σκοτεινό παρελθόν. Όταν κοιτάζουμε την Κύπρο, βλέπουμε μόνο τους Τούρκους», είπε. 

«Τίποτα δεν έχει βγει από 52 χρόνια διαπραγματεύσεων. Οι Έλληνες έβαλαν τοίχος μπροστά στην ειρήνη. Δύο κράτη, με βάση την κυριαρχία και την ισότητα, είναι η μόνη λύση», σημείωσε.

«Η άρση των εμπάργκο και των περιορισμών είναι μια άλλη επιθυμία. Κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να παραμελήσει την Τουρκία. Η μονόπλευρη επιβολή είναι πλέον ασαφής», είπε.

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί η ανίερη συμμαχία Τουρκίας-Ψευδοκράτους-Αζερμπαϊτζάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα