Ντάνι Θεμπάγιος, σημειώστε το όνομά του (video)

Κάποτε η μαμά του έκλαιγε επειδή πίστευε ότι ο γιος της δεν θα καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Τώρα η μητέρα του Ντάνι Θεμπάγιος κλαίει από χαρά επειδή διαψεύστηκε!

Το ποδόσφαιρο λατρεύει τους... απρόσμενους ήρωες. Είναι, εξάλλου, αυτοί που φτιάχνουν και τις ωραίες ιστορίες. Να, ας πούμε, ένας παίκτης 21 ετών κάνει το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα μιας μεγάλης ομάδας, παίζει 72 λεπτά, πετυχαίνει δυο γκολ και της χαρίζει τη νίκη.

Είναι αυτό που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στη Βιτόρια

με τον Ντάνι Θεμπάγιος. Οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν για να αντιμετωπίσουν την Αλαβές σχεδόν... αποδεκατισμένοι και με την πλάτη στον τοίχο μετά το στραπάτσο κόντρα στη Μπέτις λίγες ημέρες νωρίτερα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε, έτσι κι αλλιώς, πολλές επιλογές.

O νεαρός μέσος άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Σεβίλλης, αλλά ποδοσφαιρικά έγινε... άνδρας φορώντας τη φανέλα της Μπέτις. Όταν η ομάδα της Ανδαλουσίας υποβιβάστηκε, με το τέλος της σεζόν 2013-14, πίστεψε ότι αυτό ήταν και το δικό του πρόωρο τέλος. Δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι τρία χρόνια αργότερα, στα 21 του, η Ρεάλ θα έδειχνε ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει και τελικά θα τον έκανε δικό της δίνοντας 18 εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάστηκε, μάλιστα, η «βασίλισσα» να... μονομαχήσει με τη Μπαρτσελόνα το φετινό καλοκαίρι, καθώς και οι Καταλανοί ήθελαν να κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έλαμψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21.

Οι παράγοντες των δύο συλλόγων έκαναν... αγώνα δρόμου για να διαπραγματευτούν με τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ, αντιπρόεδρο της Μπέτις, και να προλάβουν να αποσπάσουν τη συμφωνία της ομάδας της Ανδαλουσίας, ώστε στη συνέχεια να συζητήσουν και με τον παίκτη. Υπήρχαν, επίσης, και η Γιουβέντους και η Άρσεναλ, ωστόσο η Μπέτις αποφάσε πρώτα να συζητήσει με τους... ντόπιους.

Η Μπέτις είχε... μυριστεί την εντυπωσιακή άνοδο των μετοχών του Θεμπάγιος κι έτσι λίγο πριν από το EURO τον είχε καλέσει για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του: η ομάδα της Ανδαλουσίας του έδωσε ετήσιες απολαβές δύο εκατομμυρίων ευρώ και του έβαλε ρήτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σέρα Φερέρ ήθελε να τον... σπρώξει στη Μπαρτσελόνα, ο παίκτης επιθυμούσε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ, όντας θαυμαστής της ομάδας από μικρό παιδί. Γνώριζε, βέβαια, ότι είτε ταξίδευε στην ισπανική πρωτεύουσα είτε στην Βαρκελώνη, θα έπρεπε να προσπαθήσει πάρα πολύ για να ανταγωνιστεί τους σούπερ σταρ των δυο ομάδων.

Τελικά ο Θεμπάγιος αποχώρησε με λιγότερα χρήματα από τη ρήτρα του και, φυσικά, θα ήταν δύσκολο να φανταστεί και ο ίδιος πριν από μερικές εβδομάδες ότι τόσο σύντομα θα του δινόταν η ευκαιρία να παίξει βασικός και, μάλιστα, να είναι αυτός που θα πάρει πάνω του την ομάδα και θα την οδηγήσει σε μια νίκη

Μέχρι να πατήσει ως βασικός το χορτάρι του «Μεντιθορόθα», ο Θεμπάγιος είχε αγωνιστεί συνολικά τη φετινή σεζόν σκάρτα 45 λεπτά, στο ισπανικό Σούπερ Καπ, στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. «Κουβαλούσε», όμως, τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του EURO U21 και φαινόταν ότι αργά ή γρήγορα ο «Ζιζού» θα του έδινε την ευκαιρία. Άπαντες, βέβαια, ανέμεναν την αντίδραση του παίκτη όταν θα τον.. έριχνε στη μάχη ο Γάλλος τεχνικός.

Το πλάνο των ανθρώπων της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Θεμπάγιος είναι ξεκάθαρο: θα είναι ο διάδοχος του Λούκα Μόντριτς, όταν ο Κροάτης μέσος αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Θα είναι αυτός που θα μαθητεύσει δίπλα στον σπουδαίο Κροάτη και θα κληρονομήσει από αυτόν το «10». Μεγάλη πρόκληση για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, αλλά είναι πολλοί ήδη αυτοί που πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα