Kίνημα Οικολόγων:Τα λάθη ΠτΔ έδωσαν πλεονέκτημα στον Ακιντζί

"Τα λάθη Αναστασιάδη έφεραν τον Ακιντζί σε πλεονεκτική θέση να ζητά επιδιαιτησία" αναφέρει σε δήλωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η προσπάθεια του Τουρκοκύπριου ηγέτη, να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο των συνομιλιών, προσπαθώντας να εισάγει χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία και οι αναφορές του σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης της ώρα της επικείμενης επιβολής δασμών στα προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους των κατεχομένων, θα έπρεπε να τύχουν συγκεκριμένης καταπελτικής απάντησης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αντ' αυτού δυστυχώς

ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρκείται στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις, επαναλαμβάνοντας αμήχανα την πρόθεση του για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Ίσως τελικά γι αυτό να μην θέλησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο πριν την αναχώρησή του, διότι δε θα είχε ούτε εκεί, οποιονδήποτε σχεδιασμό να παρουσιάσει εν όψει προεδρικών εκλογών.

Επιβεβαιώνει έτσι και ενισχύει την τουρκική προπαγάνδα ότι δεν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις πριν τις εκλογές. Ο Ακιντζί φαίνεται να περιμένει την επανεκλογή του Ν. Αναστασιάδη για να δει την ολοκλήρωση των τουρκικών σχεδίων για πλήρη έλεγχο του νησιού. Η απραξία και τα λάθη του Προέδρου Αναστασιάδη επιτρέπουν στον Ακιντζί να μιλά καθαρά για επιδιαιτησία, θέτοντας από τώρα ως κόκκινη γραμμή την συνέχιση της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα