Νουρής: Δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη όλοι να έγιναν υπεραθλητές

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος προς τους συμπολίτες μας που έτρεξαν να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό και «κατέκλυσαν» παραλίες και πεζόδρομους αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών. Λίγο οι ανεβασμένες θερμοκρασίες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο σε συνδυασμό και με τις αυξημένες επιτρεπόμενες μετακινήσεις οδήγησαν πολλούς συμπολίτες μας στα παραλιακά μέτωπα, προκειμένου να απολαύσουν τη θάλασσα.

Σε συγκεκριμένες περιοχές παρατηρήθηκαν σύμφωνα με τον κ.Νουρή φαινόμενα απειθαρχίας και συνωστισμού. Είναι γι’ αυτό τόνισε που θα γίνει εντατικοποίηση των ελέγχων.

Διαβάστε επίσης: Ανέβηκαν οι θερμοκρασίες,

πήγαν στις παραλίες οι Κύπριοι(ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης: Μαγιάτικος καύσωνας ενόψει - 40αρια το Σαββατοκύριακο

Ο ΥΠΕΣ τόνισε ότι τα δείγματα αλόγιστων συναθροίσεων δεν θα φανούν τώρα αλλά στο τέλος της βδομάδας αυτής, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως κρίσιμη.
Συμπλήρωσε ακόμη ότι έγινε μεγάλη φασαρία για τα σχολεία. «Είδαμε σήμερα τους τελειόφοιτους να επιστρέφουν με ομαλότητα.

Από τους ελέγχους σε τράπεζες και δημόσια υπηρεσίας καταδεικνύεται ότι η υιοθέτηση των μέτρων είναι σε πολύ καλά επίπεδα», είπε.

Χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι «δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη όλοι έγιναν υπεραθλητές και όλοι θέλουν να πάνε κολύμπι. Ας στερηθούν ακόμα μια δυο Κυριακές το κολύμπι στην θάλασσα. Κάποιοι το προβάλλουν ως ζήτημα ζωής και θανάτου. Τέτοιο ζήτημα είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού».

Ο κ.Νουρής είπε ότι θα γίνει μια πρόσθετη διεξαγωγή δειγματοληψίας εκτός των κέντρων. «Δεν είχαμε κρούσματα μέχρι τώρα σε κανένα από τα Κέντρα. Επεκτείνουμε τα τεστ και σε όσους είναι στη Δημοκρατία ως παράνομοι. Είναι υποχρέωση όσων εργοδοτούν αλλοδαπούς να κάνουν ελέγχους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα