Νοσοκομείο χρησιμοποιεί σκύλους που "μυρίζουν" τον καρκίνο

Νέα μελέτη με θέμα κατά πόσο τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν τον καρκίνο στους ανθρώπους είχε ένα θετικό αποτέλεσμα γι΄αυτό και εφαρμόστηκε ως μια νέα "ιατρική" μέθοδος.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω μελέτη έδειξε πως τα ειδικά εκπαιδευμένα ζώα ανίχνευσαν τον καρκίνο του προστάτη στα ούρα στο 93% των περιπτώσεων. Έτσι, η Εθνική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πως είναι σε θέση να χρησιμοποιεί την εν λόγω

μέθοδο.

Επομένως, τα «Charity Medical Detection Dogs» εγκρίθηκαν για να κάνουν «ελέγχους» στο νοσοκομείο Milton Keynes, και να "μυρίζονται" τυχόν περιστατικά καρκίνου.

Όπως ο Iqbal Anjum, σύμβουλος ουρολόγος, ανέφερε: «Η μελέτη ήταν μια εξαιρετικά συναρπαστική προοπτική. Με την πάροδο των ετών έχουν υπάρξει πολλές ανέκδοτες αναφορές γεγονός που υποδηλώνει ότι τα σκυλιά μπορούν να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τον καρκίνο με βάση την οσμή του όγκου.»

Μάλιστα, όπως η συνιδρυτής του Charity Medical Detection Dogs ανέφερε, ο σκύλος της το 2009 έσπρωχνε συνεχώς το στήθος της και αφού επισκέφθηκε γιατρό της ανακοίνωσαν πως έχει καρκίνο του μαστού.

Πηγή: metro.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα