Νωρίς τον Ιούλιο στην κύπρο η Απεσταλμένη του ΟΗΕ

Στις 17 Ιουλίου, μαζί με την έκθεση για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα συζητηθεί τελικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, την οποία η Λευκωσία θεωρεί θετική και αναμένει έγκριση της ως έχει.

Μέχρι τότε θα έχει πάντως επισκεφτεί την Κύπρο, η απεσταλμένη του Γ.Γ Τζέιν Χολ Λουτ.

Πηγές από τον ΟΗΕ αναφέρουν ότι «είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν βολιδοσκοπήσαμε τις δύο πλευρές για συγκεκριμένες

ημερομηνίες. Ωστόσο είναι επίσης αλήθεια ότι ο σχεδιασμός θέλει την απεσταλμένη του Γ.Γ να έρχεται στην Κύπρο νωρίς τον Ιούλιο. Όλοι αναγνωρίζουν άλλωστε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά αφού ο Αύγουστος είναι νεκρός μήνας και το Σεπτέμβριο είναι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Στο Προεδρικό αναμένουν τις εξελίξεις με ετοιμότητα, καθότι η πρώτη μάχη, μας λέχθηκε, έχει κερδηθεί και αφορά στην ανάγκη καλής προετοιμασίας πριν από την σύγκληση οποιασδήποτε νέας διάσκεψης. Η έκθεση πάντως ανατροφοδότησε τις έριδες στο εσωτερικό.

Η επικείμενη νέα διαδικασία δημιουργεί προφανώς νέες προκλήσεις που χρήζουν καλής προετοιμασίας, υποστήριξε το πρώην μέλος της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή Χριστός Τριανταφυλλίδης.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις 28 και 29 Ιουνίου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα