Ν.Νικολαΐδης: Η Λεμεσός μπαίνει σε μια νέα εποχή

Η Λεμεσός μπαίνει σε μια νέα εποχή κατά την οποία οι ευκαιρίες ανάπτυξης και οι προκλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης σε ομιλία του στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Δήμου.

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ότι «ο χρόνος που μας πέρασε, ο πρώτος χρόνος στη θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ένας χρόνος σημαντικών εξελίξεων και μεγάλων προκλήσεων για το Δήμο μας».

«Αυτοί οι πρώτοι 12 μήνες υπήρξαν μήνες ασταμάτητης δουλειάς. Γιατί έπρεπε πρώτα

απ’ όλα να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της λειτουργίας του Δήμου μετά την αλλαγή της Δημαρχίας και του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ταυτόχρονα να τεθούν οι βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές, τόσο στον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής μηχανής όσο και στην αξιολόγηση και διαχείριση των σημαντικών ζητημάτων της πόλης μας», πρόσθεσε.

Σήμερα, συνέχισε ο Δήμαρχος, «μπορούμε να πούμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες και μπαίνουμε με το νέο χρόνο σε μια νέα πορεία του Δήμου μας».

Από την αρχή, είπε ο κ. Νικολαΐδης, «είχαμε θέσει ένα διπλό κεντρικό στόχο. Από τη μια να συνεχίσει η Λεμεσός να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και από την άλλη να υλοποιείται αυτή η ανάπτυξη με τρόπο πιο ορθολογιστικό και ισορροπημένο, ώστε να καλύπτονται χωρίς παραλήψεις όλες οι ανάγκες της πόλης μας».

«Η Λεμεσός μπαίνει σε μια νέα εποχή όπου οι ευκαιρίες ανάπτυξης και οι προκλήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και γι’ αυτό απαιτείται περισσότερη μελέτη, στρατηγικός σχεδιασμός και συζήτηση με όλους τους εμπλεκομένους, επενδυτές, οργανωμένους φορείς και επιμελητήρια και κρατικές υπηρεσίες. Εκείνο που σε τελική ανάλυση θα μετρήσει είναι πόσο αυτή η ανάπτυξη δημιουργεί κοινωνική αξία και όφελος στον πολίτη που είναι και ο τελικός αποδέκτης», είπε.

Ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις «για προχωρήσει η Λεμεσός με αναβαθμισμένους ρυθμούς ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης για όλους τους κατοίκους της και για όλες τις συνοικίες της».

«Και θέλω να κλείσω την πρώτη μου αυτή πρωτοχρονιάτικη ομιλία, επαναλαμβάνοντας κάτι που είπα όταν αναλάμβανα τα καθήκοντα του Δημάρχου πριν ένα ακριβώς χρόνο: Για να γίνουν όσα πρέπει για την πόλη μας χρειάζεται σκληρή δουλειά, όραμα, πολιτική βούληση συλλογικότητα και πνεύμα συναίνεσης. Και αυτό δεν αφορά μόνο το νέο Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, αφορά και τους πέραν της δημοτικής αρχής συμπολίτες μας», είπε ο Δήμαρχος.

«Η πόλη μας χρειάζεται όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες της που να είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν. Γιατί είναι αυτή η προθυμία και η διάθεση προσφοράς των Λεμεσιανών προς την πόλη το στοιχείο εκείνο που έκανε τη Λεμεσό αυτό που είναι σήμερα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα