«Νιώθω διαμελισμένη&νεκρή»-Η περιγραφή μαρτυρίου κακοποίησης

Σε μια κόλλα χαρτί, με μια ζωγραφιά, μια γυναίκα περιγράφει το μαρτύριο της κακοποίησης. Η γυναίκα ζωγράφισε σε μια κόλλα, όταν της ζητήθηκε να αποτυπώσει αυτό που νιώθει, ένα διαμελισμένο σώμα και από πάνω του έναν σταυρό.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό, είπε έτσι νιώθω, «Νιώθω διαμελισμένη και νεκρή».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΠΑΒΟ Κική Πογιατζή, αναφερόμενη στα περιστατικά που αντιμετωπίζει το ΣΠΑΒΟ.

Η συγκεκριμένη αναφορά ήταν από διάλεξη, στην οποία λειτουργός του ΣΠΑΒΟ παρουσίασε ευρήματα έρευνάς της.
Συγκεκριμένα,

ζητήθηκε από πέντε κοπέλες, με μακροχρόνια κακοποίηση, να περιγράψουν πώς νιώθουν. Άλλη κοπέλα ζωγράφισε μικρές κόκκινες κουκκίδες και είπε ότι «νιώθει ένα τίποτα, σαν αυτές τις κουκκίδες».

Παρών ήταν και ο Δ/ντης του ΣΠΑΒΟ Δήμος Ιωάννου, ο οποίος, με τη σειρά του, κάλεσε όλα τα θύματα να καλούν στην 24ωρη γραμμή στήριξης του συνδέσμου, η οποία είναι δωρεάν.

Κάλεσε, ακόμη, τα θύματα να μην μένουν στην κακοποίηση. Σοκάρουν τα στοιχεία που αναφέρουν ότι στο ΣΠΑΒΟ το 1% των καταγγελιών για το περσινό έτος, προερχόταν από παιδιά. 78 παιδιά τηλεφώνησαν στο ΣΠΑΒΟ και κατήγγειλαν σωματική και ψυχολογική βία, αναφέρθηκε από τους λειτουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα