Εγκαίνια - Youth Makerspace

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου τέλεσε το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, τα εγκαίνια του νέου προγράμματος Youth Makerspace το οποίο συνδυάζει την εκπαίδευση με την τεχνολογία και στοχεύει στην καινοτομία και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα φιλοξενείται σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμπνέει τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών, εμπειρογνωμόνων αλλά και νέων με περιορισμένη ή μηδαμινή

εμπειρία, που έχουν όμως θέληση για μάθηση και δημιουργία.

Στο πάρτυ των εγκαινίων του καινοτόμου αυτού χώρου, που για πρώτη φορά δημιουργείται στην Κύπρο παρευρέθηκαν δεκάδες νέοι, δημιουργοί, βουλευτές των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κος. Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κος. Ανδρέας Βύρας και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κος. Παναγιώτης Σεντώνας.

Κατά την τέλεση των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το χώρο του Youth Makerspace και να δουν σε δράση τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει 3D printers, laser cutters, drones, virtual reality, ρομποτική, arduino, rasberry pi, κ.α.

O Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας ανέφερε ότι το Youth Makerspace είναι «Ένα πρόγραμμα με όραμα, που παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στα εργαλεία και τη γνώση, ώστε ο κάθε νέος να μπορεί να υλοποιήσει τις ιδέες του».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας, τόνισε ότι «Θέλουμε το Youth Makerspace να αποτελέσει ένα εργοτάξιο της νεανικής δημιουργικότητας που να βασίζεται στο τρίπτυχο φαντασία – πειραματισμός – δημιουργία. Θέλουμε μέσα από το πρόγραμμα να δώσουμε ερεθίσματα για έμπνευση για να φανταστούν οι νέοι μας καινούρια πράγματα. Το Makerspace εντάσσεται στη δέσμη των νέων προγραμμάτων που υλοποιεί ο Οργανισμός και υπηρετούν την εφαρμογή της Στρατηγικής για τη Νεολαία».

Keywords
Τυχαία Θέματα