Νίκος Αναστασιάδης: "Η Κύπρος έχει δώσει δείγματα γραφής"

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει δείγματα γραφής πως αντιδρά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως το θέμα

του τρίτου γύρου αδειοδότησης τέθηκε από τον κ. Ακιντζί, είπε όμως ότι δεν απαντήθηκε «διότι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Είπε εξάλλου ότι δεν θεωρεί πως οι τουρκικές αντιδράσεις μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσουν τις συνομιλίες.

Όσον αφορά τη συζήτηση για άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας που έχει παγώσει η Λευκωσία, κατά την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι επισήμανε προς τον κ. Τουσκ και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι «κακώς ετέθησαν εις το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς τη συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, είπε ότι κατά την επόμενη συνάντηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα, είτε από τον ίδιο, είτε από τον κ. Ακιντζί, «για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα και να δούμε που οδεύουμε».

Σημείωσε παράλληλα ότι, όσον αφορά τη συζήτηση για τις τέσσερις ελευθερίες, παραμένει «μια συναντίληψη που τείνει να γίνει σύγκλιση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα