Νικόλας: Προκαλεί εντύπωση η ταύτιση Αναστασιάδη-Γερούν

Σε δηλώσεις αναφορικά με την αντίδραση Ντάισελμπλουμ για το κούρεμα του 2013, προέβη ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αυτούσιες οι δηλώσεις

Οι δηλώσεις του τέως Προέδρου του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, σχετικά με το «κούρεμα» του 2013 ήταν αναμενόμενες, καθώς είναι προφανές ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ θα υπερασπιζόταν την πρωτοφανή απόφαση που επιβλήθηκε τότε στον Κυπριακό λαό.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι η ταύτιση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ντάισελμπλουμ, οι πανηγυρισμοί

των εκπροσώπων του κ. Αναστασιάδη για τις δηλώσεις του και η προσπάθεια να πείσουν τους Κύπριους πολίτες ότι «καλά έγινε το “κούρεμα”».

Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα και γνωστά:

1. Ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε προεκλογικώς το 2013 ότι δεν θα δεχτεί «κούρεμα» και λίγες μέρες μετά τις εκλογές έφερε ο ίδιος «κούρεμα» ενώπιον της Βουλής.

2. Ο κ. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε προεκλογικώς το 2013 για «δάνειο-γέφυρα», το οποίο ουδέποτε κατάφερε να εξασφαλίσει.

3. Ο κ. Αναστασιάδης πήγε στη συνεδρίαση του Eurogroup του Μαρτίου του 2013 εντελώς απροετοίμαστος και χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις της κατάστασης και των σεναρίων που θα ετίθεντο ενώπιόν του.

4. Το πρώτο «κούρεμα» δεν ίσχυε, διότι δεν προστάτευε τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ. Γι’ αυτό, άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει πρόσφατα ο κ. Ντραγκι, η απόφαση αυτή άλλαξε την επόμενη μέρα, αλλά ουδέποτε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ενημέρωσε τη Βουλή για αυτή την αλλαγή.

5. Ο κ. Αναστασιάδης δέχτηκε τη σκανδαλώδη πώληση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών της Ελλάδας στην Τράπεζα Πειραιώς, εξέλιξη που προκάλεσε ζημιά ίση με τη ζημιά που προκάλεσε το «κούρεμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα