Νικόλας: Υπερψηφίζει ΓεΣΥ το ΔΗΚΟ αλλά χωρίς λευκή επιταγή

Το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει τα νομοσχέδια και θα εγκρίνει το κείμενο κανονισμών για το ΓεΣΥ δήλωσε ο Πρόεδρος του Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση, καθώς καθήκον του είναι να ελέγχει την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε «θλίψη και απογοήτευση για το επίπεδο του διαλόγου τις τελευταίες μέρες».

«Ακούσαμε πράγματα και θαύματα», είπε, «ότι ετοιμάζουμε τροπολογίες για

να αναστείλουμε το ΓεΣΥ».

Στη συνέχεια έθεσε σειρά ερωτημάτων ως προς την πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση. Ποιο σχέδιο Υγείας προώθησε, διερωτήθηκε, τ πολυασφαλιστικό ή το μονοασφαλιστικό; Αυτό, συνέχισε, που δήλωνε ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας, αυτό που ο νυν που έλεγε ότι θα προωθήσει ενώπιον των ασφαλιστικών εταιρειών - και είναι ηχογραφημένος - ή το μονοασφαλιστικό;

Αυτοί που άλλαξαν τρεις Υπουργούς Υγείας, αναφέρονται σε εμάς για καθυστερήσεις για το ΓεΣΥ, είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η διγλωσσία της παρούσας κυβέρνησης θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική».

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι το κόμμα του ψήφισε κάθε νομοσχέδιο, κάθε κανονισμό κάθε προϋπολογισμό για την υγεία εδώ κα 15 χρόνια.

Εξέφρασε την ανησυχία του ΔΗΚΟ για την αυτονόμηση των νοσοκομείων και για τα ελλείμματα των νοσοκομείων και εισηγήθηκε όπως προωθηθεί οργανισμός εποπτείας που θα βεβαιωθεί ότι η αυτονόμηση θα προχωρήσει πραγματικά, να υπάρξει δημιουργία κέντρων εξυπηρέτησης των ασθενών καθώς και όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων που τώρα εδρεύει στη Βρετανία έρθει στην Κύπρο.

«Υπερψηφίζουμε αυτά τα νομοσχέδια αλλά δεν δίνουμε λευκή επιταγή στην Κυβέρνηση καθώς καθήκον μας είναι να ελέγξουμε την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ για το καλό των πολιτών, της υγείας και της οικονομίας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα