Άρωμα με μίζες και στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας

Γαϊτανάκι νέων καταγγελιών για ύποπτες σχέσεις μεταξύ βοηθών νεκροτόμων και γραφείων κηδειών, στήνεται στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το SigmaLive κατέχει και αποκαλύπτει σήμερα νέες επιστολές, που φέρουν νεκροτόμους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας να "εμπλέκονται με γραφεία κηδειών και πιθανόν να χρηματίζονται".

Συγκεκριμένα, με επιστολή του ημερομηνίας 30 Μαρτίου 2016 ο Ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους, ζητεί από τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή

του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας να διεξάγει έρευνα για την εν λόγω υπόθεση. Ο κ. Χαραλάμπους, επισυνάπτει μάλιστα και γραπτή καταγγελία από ιδιωτικό γραφείο κηδειών, η οποία είχε υποβληθεί προς την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του υπ. Υγείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, νεκροτόμος φέρεται να ξεγέλασε οικείους αποθανόντος, λέγοντας τους ότι την κηδεία του δικού τους ανθρώπους θα έπρεπε να αναλάβει "το Γραφείο Κηδειών του Νοσοκομείου". Στην εν λόγω καταγγελία, αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για στημένο μηχανισμό, ο οποίος παραπέμπει περιστατικά αποθανόντων σε συγκεκριμένα γραφεία κηδειών.

Από τις 30 Μαρτίου, πάντως, όταν και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας, το θέμα παραμένει ανοικτό.

Παρέμβαση Γενικού Ελεγκτή

Χθες, επανέφερε την υπόθεση ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Με επιστολή του στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο κ. Περδίκης ζητεί να ενημερωθεί που βίσκεται η διερεύνηση "των γραπτών καταγγελιών για τη σχέση βοηθών νεκροτόμων δημοσίων νοσηλευτηρίων με γραφεία κηδειών". Τον ενημερώνει, επίσης, για τις νέες καταγγελείες που έχουν προκύψει στο μεταξύ, φέρει όμως και εν γνώση του μια νέα υπόθεση, με άρωμα σκανδάλου.

Συγκεκριμένα, του επισυνάπτει τεκμήρια που αποδεικνύουν ότι "άτομο που εργοδοτείται στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσία;, παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος ιδιωτικού γραφείου τελετών από την Πάφο".

Το SigmaLive, με δημοσίευμα του πριν μερικά 24ωρα, είχε φέρει στο φως προηγούμενες καταγγελίες για ύποπτες σχέσεις νεκροτόμων με γραφεία κηδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα