Νικόλας: Οι «φοιτητές δημόσιοι υπάλληλοι»,το «άλλο ΓΕΣΥ» και oι μεταρρυθμίσεις

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος και μίλησε εφ’ όλης της ύλης. Ποιες οι αναφορές του για τη μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα, οι υποδείξεις του για ένα καλύτερο ΓΕΣΥ καθώς και οι προτροπές για σωστό χειρισμό των τουρκικών προκλήσεων;

Σε ότι αφορά στη μεταρρύθμιση που προωθείται για τον δημόσιο τομέα, ο κ. Παπαδόπουλος υπέδειξε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται αντικειμενικά κριτήρια για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

«Όμως

ξαφνικά με το σύστημα εξετάσεων, θα μετατρέψουμε τους δημόσιους υπαλλήλους σε φοιτητές. Δηλαδή αν κάποιος δεν δουλεύει ικανοποιητικά αλλά έχει το χρόνο να διαβάσει ή κάποιος σκοτώνεται στη δουλειά αλλά δεν έχει το χρόνο να διαβάσει, ασφαλώς δημιουργείται στρέβλωση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υπέδειξε:

«Τα νομοσχέδια δεν αντιμετωπίζουν τη μάστιγα στον δημόσιο τομέα, δηλαδή τις κομματικές παρεμβάσεις. Να δούμε ριζικά την επιτροπή δημοσίας υπηρεσίας για καλύτερη κρίση και αξιολόγηση των δημοσίων Υπαλλήλων». 

Εκστρατεία επικοινωνίας με κόσμο

Το ΔΗΚΟ χθες, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι αρχίζει η εκστρατεία επικοινωνίας απευθείας με τους πολίτες.

«Αυτή η ανάγκη προκύπτει από τη διαπίστωση ότι μόνο μέσα από τον διάλογο θα ακούσουμε τις ανησυχείς και προσδοκίες του κοινού. Θα έχουμε αρκετές θεματικές. Με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε σοφότεροι», είπε σχετικά ο Ν. Παπαδόπουλος.

Το ΓΕΣΥ που εφαρμόζεται δεν είναι αυτό που ψηφίσαμε

«Το πρόβλημα για το ΓΕΣΥ είναι απλό. Δεν είναι το ΓΕΣΥ που ψηφίσαμε, εφαρμόζεται άλλο ΓΕΣΥ από αυτό που ψηφίσαμε. Οι δαπάνες έχουν ήδη ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού δεν ελέγχει κανένας το ΓΕΣΥ. Τα πλεονάσματα είναι πλασματικά αυτήν τη στιγμή», κατήγγειλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και τόνισε πως μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν αυτονομήθηκαν τα δημόσια νοσηλευτήρια. 

«Θα έρθουν του χρόνου να μας πουν ότι διπλασιάζουμε τις εισφορές και του άλλου χρόνου ότι τις τριπλασιάζουμε», διερωτήθηκε.

«Δεν μας αγγίζουν οι κατηγορίες Αβέρωφ»

«Η κατηγορία του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι έχουμε κάνει σμπαράλια το εσωτερικό μέτωπο δεν αγγίζει το ΔΗΚΟ. Εμείς βάλαμε πλάτες για να προχωρήσουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις», είπε και τόνισε στη συνέχεια:

«Δεν μπορούμε να δώσουμε λευκή επιταγή σε αυτήν την κυβέρνηση, καθώς κάποιοι έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να προωθήσουν τις αλλαγές που εμείς απαιτούμε να εφαρμοστούν».

Τέλος, σε ότι αφορά στις τουρκικές προκλήσεις εντός της ΑΟΖ την ίδια ώρα που η Τουρκία εισβάλλει στη Συρία, υπέδειξε: «Υπάρχει κανένας αφελής που πιστεύει ότι θα γονατίσουμε τους Τούρκους στις διαπραγματεύσεις; Να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι με τη διαπραγματευτική μας δεινότητα θα λύσουμε το Κυπριακό. Χρειάζονται και άλλα πράγματα». Κατέληξε:

«Θα είναι μεγάλο λάθος αν πάμε σε πενταμερή, θα στείλουμε το μήνυμα στον Ερντογάν ότι πέτυχε η τακτική του κανονιοφόρου».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα