ΓΓ ΟΗΕ: Παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις

Την πάγια θέση του διεθνούς οργανισμού στο θέμα των κυπριακών υδρογονανθράκων και των εντάσεων που προκαλούνται από την Τουρκία, επαναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του Στεφάν Ντούζαρικ. Ο Ντούζαρικ σημείωσε πως ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις και πως προτρέπει όπως καταβληθούν προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε στην καθημερινή

ενημέρωση των ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών ότι «όσον αφορά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει πλοία για να ξεκινήσουν υπεράκτιες γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο, ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις εξελίξεις".

"Η θέση μας σχετικά με την εξερεύνηση των υδρογονανθράκων δεν έχει αλλάξει. Οι υπεράκτιοι υδρογονάνθρακες μπορούν να ωφελήσουν και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο", σημείωσε.

Πρόσθεσε πως ο Γενικός Γραμματέας υπενθυμίζει ότι ο Ελληνοκύπριος ηγέτης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συμφώνησαν προηγουμένως στις διαπραγματεύσεις τους ότι οι φυσικοί πόροι σε μια ενωμένη Κύπρο θα ανήκουν στην αρμοδιότητα της μελλοντικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα