ΓΓ ΑΚΕΛ-ΓΕ: Τα «παιχνίδια υπόσκαψης» και το «ξεδόντιασμα» Μιχαηλίδη

Συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη είχε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ο οποίος σε δηλώσεις του ήγειρε θέμα αντικατάστασης του θεσμού του Γενικού Ελεγκτή με τριμελές Ελεγκτικό Συμβούλιο εξαετούς θητείας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε αιχμές προς την Ελεγκτική Υπηρεσία, οι οποίες κατ΄ επέκταση αγγίζουν και τον προϊστάμενό της, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους

ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Γενικός Ελεγκτής είναι ένας έντιμος, ικανός λειτουργός και ανεξάρτητος θεσμός που προσπαθεί να επιτελέσει το ρόλο του και ως τέτοιον τον στηρίζει και θα συνεχίσει να τον στηρίζει το κόμμα. 

Ωστόσο, όπως είπε, το ΑΚΕΛ είχε τη διαχρονική άποψη ότι οι ανεξάρτητοι θεσμοί πρέπει να ελέγχονται και να λειτουργούν συλλογικά. 

Όσο ικανός και έξυπνος και να είναι κάποιος, χρειάζεται να ακούσει απόψεις και από άλλους,  με αυτή την έννοια το ΑΚΕΛ συζητά τρόπους ώστε οι ανεξάρτητοι θεσμοί να καταστούν όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικοί, ανέφερε. 

Δεν είπαμε ότι είναι ζήτημα που θα επαναφέρουμε σύντομα, τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν μετά τη δήλωσή του και αναφέρθηκε σε όσους, κατά τον χαρακτηρισμό του, είπαν ότι το ΑΚΕΛ μεθοδεύει φάγωμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε. 

Έντονη δυσφορία εξέφρασε και γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι λόγω των δηλώσεών του θα μπορούσαν να απευθυνθούν στο ΑΚΕΛ για να παίξουν το παιχνίδι της υπόσκαψης του κ. Μιχαηλίδη

Στις δικές του δηλώσεις ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε πως έγινε μια παραγωγική συνάντηση και η χθεσινή του ανακοίνωση ήθελε να καταδείξει πως έγνοια του είναι να βελτιωθεί η Υπηρεσία και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μετατροπή. 

Ο τρόπος με τον οποίον προβλήθηκε το ζήτημα από συγκεκριμένη εφημερίδα χθες και από άλλες σήμερα, είναι σαφές ότι σε κάποιους η ιδέα για μετατροπή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ενέχει το στοιχείο του ξεδοντιάσματος, της υπόσκαψης, του παροπλισμού του προσώπου μου, σημείωσε. 

Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ήταν πρόθεση του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε. 

Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στις αλλαγές τις θεσμικές που χρειάζονται για να βελτιώσουμε θεσμούς και διαδικασίες, απλώς θεωρώ πως η συγκεκριμένη αλλαγή δεν είναι μια εξ αυτών που θα πρέπει να προωθηθούν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα