Θεσσαλονίκη: Σήκωσε αυτοκίνητα ο γερανός – Επιχείρηση σκούπα της Τροχαίας (pics, video)

13:21 6/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Μία ακόμη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε η Τροχαία τη Δευτέρα (06.07.2020).

Στην επιχείρηση της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη έλαβε μέρος η Δημοτική Αστυνομία, “σηκώνοντας” αυτοκίνητα στην οδό Πολυτεχνείου και βεβαιώνοντας παραβάσεις. Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της εξόρμησης

ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος, Θωμάς Γέρμανος “από τη στιγμή που γυρίσαμε στην κανονικότητα οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε τις άρσεις των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων, καθώς η κατάσταση δεν πάει άλλο”. Συμπλήρωσε δε πως πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες και υπήρξε μια μικρή αναστολή κατά τη διάρκεια του “lockdown”.

“Από σήμερα θα είναι εντατικές παρόμοιες επιχειρήσεις”, ξεκαθάρισε ο κ. Γέρμανος, τονίζοντας παράλληλα ότι “το πρόστιμο της αφαίρεσης των πινακίδων το ξεχνούν σύντομα οι παραβάτες, ενώ όταν κάποιος πάει να πάρει το αυτοκίνητό του από εκεί όπου το έχει παρκάρει παράνομα και διαπιστώσει ότι λείπει, θα του κοπούν τα πόδια και δεν θα το ξεχάσει για όλη του τη ζωή”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν είμαστε τιμωροί, απλά θέλουμε να νοικοκυρέψουμε την πόλη. Από εκεί που το κυκλοφοριακό πρόβλημα ήταν από τα πρώτα προβλήματα στην πυραμίδα, σιγά σιγά, το κατεβάζουμε χωρίς να το έχουμε λύσει παντελώς”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, καθημερινά στους δρόμους της πόλης υπάρχουν τρία γερανοφόρα οχήματα, ένα ανά βάρδια, τα οποία όπως δήλωσε “έχουν φέρει αποτελέσματα”.

Τέλος, ο κ. Γέρμανος ανέφερε ότι μετά από πολύμηνη προσπάθεια και με τη βοήθεια του δήμου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ένας φυλασσόμενος χώρος για τα οχήματα που έχουν σταθμεύσει παράνομα και “μαζεύονται”. Ο χώρος αυτός είναι δημόσιος και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα. Όσον αφορά το πρόστιμο της άρσης ανέφερε ότι είναι στα 75 ευρώ συν δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο.

“Πάντα θα υπάρχουνε οι ευσυνείδητοι και οι ασυνείδητοι και δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. Αυτός που σταθμεύει παράνομα εκδηλώνει αντικοινωνική συμπεριφορά”, υπογράμμισε ο κ. Γέρμανος.

πηγή: grtimes.gr

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Σήκωσε αυτοκίνητα ο γερανός – Επιχείρηση σκούπα της Τροχαίας (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα