ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεχθήκαμε λυσσαλέα επίθεση επί Χριστόφια

Δεχθήκαμε λυσσαλέα επίθεση επί διακυβερνήσεως Χριστόφια επειδή είπαμε την αλήθεια είπε σε ομιλία του στο 18ο συνέδριο της ΕΔΟΝ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, διασυνδέοντας το πιο πάνω τόσο με το κυπριακό όσο και με την οικονομία.

Ο Άντρος Κυπριανού, αναφερόμενος στο κυπριακό, είπε ότι το κόμμα του είπε την πικρή ιστορική αλήθεια για τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος του λαού από τους εθνικιστές και τους σοβινιστές ενώ όπως είπε μίλησε για την ανάγκη και τη δυνατότητα ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να ζήσουν

μαζί στο κοινό τους σπίτι∙ την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Είπαμε την αλήθεια και για τους κύριους ένοχους του σκανδάλου της κυπριακής οικονομίας. Για τις ευθύνες των διοικήσεων των τραπεζών. Για την ελλιπή εποπτεία του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Για τη σκανδαλώδη κάλυψη και στήριξη όλων αυτών από πολιτικά κόμματα και μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Τότε, επειδή αυτό επέβαλλαν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, όλοι κατηγορούσαν εμάς. Τώρα όλο και περισσότεροι κατανοούν τα εγκληματικά λάθη των τραπεζών. Τώρα τους κατηγορούν πρώτοι, εκείνοι που τους κάλυπταν τότε. Θεωρούν ότι έτσι θα ξεγελάσουν γι’ ακόμη μια φορά τον κόσμο. Ότι θα εξαγνιστούν για την απαράδεχτη στήριξη που τους πρόσφεραν τότε», υποστήριξε.

Παράλληλα εξήρε τον ρόλο του ΑΚΕΛ ως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι έχει ποιοτική διαφορά από εκείνους.

«Για εμάς προέχει η Κύπρος και όχι οι καρέκλες της εξουσίας. Γιατί το ΑΚΕΛ είναι δύναμη πατριωτική και υπεύθυνη. Γι’ αυτό και στηρίξαμε από την αρχή τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού, ασκώντας καλόπιστη κριτική εκεί και όπου κρίναμε ότι ήταν αναγκαίο. Τώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις, έπειτα από περίοδο όχι μόνο στασιμότητας αλλά και οπισθοδρόμησης. Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να κρίνουμε αναλόγως. Το σημαντικό για μας είναι να μην καλλιεργούμε αυταπάτες στο λαό. Ότι τάχα αύριο το πρωί θα έχουμε δημοψήφισμα λύσης. Ή ότι μεθαύριο θα ξυπνήσουμε σε ενιαίο κράτος, καλύτερο και από αυτό του 1960. Το ακόμα σημαντικότερο είναι η λύση που συζητείται να βασίζεται σε αρχές. Να βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο. Να μας απαλλάσσει από την κατοχή. Να μην επιτρέπει στις όποιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας. Να απομονώνει τα όποια φασιστικά και σοβινιστικά στοιχεία, μη επιτρέποντας τους να την υπονομεύσουν», είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα