Ενισχύουν τη διζωνικότητα μέσω της «Επιτροπής Αποζημιώσεων»

Καθοδική πορεία ακολουθούν οι αιτήσεις Ε/κ προσφύγων στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα. Παρά ταύτα και λόγω της πρακτικής του κατοχικού καθεστώτος συνεχίζεται η δημιουργία τετελεσμένων που αλλοιώνουν την μορφή του περιουσιακού ζητήματος ενισχύοντας τη διζωνικότητα που μετ’ επιτάσεως επιδιώκει η Τ/κ πλευρά.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι άκρως ανησυχητικά αφού 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιουσιών Ε/κ πέρασαν με την υπογραφή τους στην κατοχή της Τουρκίας, την ίδια ώρα που Πολιτεία και πολιτική ηγεσία αδυνατούν ή δεν θέλουν να δώσουν κατεύθυνση προς εθνικό όφελος

Βλέποντας «μακριά» και με άκρως πολιτική στόχευση, η Τουρκία και οι εγκάθετοι της στα κατεχόμενα αναγκάζουν στην ουσία τους προσφεύγοντες Ε/κ να υπογράψουν έγγραφο παράδοσης της περιουσίας τους άνευ πρόσθετων απαιτήσεων.

Κάτι που γίνεται ακόμη και πριν από την καταβολή της ελάχιστης αποζημίωσης που «επιδικάζει» στις πλείστες των περιπτώσεων η λεγόμενη Επιτροπή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Σίγμα» η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος μεγάλης μάζας περιουσιών λαμβάνεται υπόψη και στις διαπραγματεύσεις αφού η Τ/κ πλευρά χρησιμοποιεί τις εξελίξεις για να «κλειδώσει» την καθαρή διζωνικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα