ΓΓ ΑΚΕΛ: "Η έρευνα Focus πρέπει να κλείσει"

Στα ταμεία του ΑΚΕΛ δεν εισέρρευσαν ποτέ και δεν υπάρχουν ίχνη χρημάτων άπο τη Focus, λέγει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Έχουμε Θέμα", ο Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε δυσαρέσκεια, λέγοντας ότι σχετική έρευνα άρχισε προ δύο ετών και η μη ολοκλήρωσή της δίδει την ευχέρεια σε κάποιους να χτυπούν το ΑΚΕΛ.

"Εμάς η μόνη μας απαίτηση είναι επιτέλους

καταλήξτε.Πείτε μας ποιά είναι τα ευρήματά σας.Πείτε μας σε τί ενέχεται το ΑΚΕΛ.

Πείτε μας εάν αυτό το πράγμα συνιστά ποινικό αδίκημα, εάν ξεφεύγει από το πλαίσιο και τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούσαν τότε όλα τα πολιτικά κόμματα και τότε κατηγορείστε μας".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, χαιρέτισε την κίνηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας να μην αποδεχθεί συνάντηση, κατά την επικείμενη επίσκεψή του, με τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.

Η Ρωσία, επισήμανε, διαχρονικά στηρίζει με συνέπεια την Κύπρο.

"Δεν είναι τυχαία πους ως ΑΚΕΛ επιμένουμε ότι η Ρωσία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη εμπλοκή στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.Για την ακρίβεια απαιτούμε τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να έχουν πιο ενεργό ρόλο σ' αυτή την προσπάθεια και η προσπάθεια να μην μονοπωλείται, είτε από τις ΗΠΑ, είτε από τη Βρετανία κατά διαστήματα".

Παράλληλα ο Άντρος Κυπριανού, ανέπτυξε τις κόκκινες γραμμές του κόμματός του στο κυπριακό.

"Εάν δεν υπάρξει μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιχειρηθεί κάτι διαφορετικό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η όποια συμφωνία από το ΑΚΕΛ".

Σχολιάζοντας τη συχνότητα των επισκέψεων ευρωπαίων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων άλλων χωρών στην Κύπρο, είπε πως στέλνουν το μήνυμα ότι η Διεθνής Κοινότητα υπολογίζει την ύπαρξη εξελίξεων στο κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα