Νετανιάχου: Η ΕΕ πρέπει να ντρέπεται

Σκληρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, μετά το πράσινο φως που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από τους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, κατηγόρησε την Ένωση για υποκρισία, λέγοντας ότι αυτό δημιουργεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στοχοποιώντας μόνο το Ισραήλ και αγνοώντας άλλες 200 διαμάχες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

«Η ΕΕ αποφάσισε να στοχοποιήσει

μόνο το Ισραήλ και δεν είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε ότι η Ευρώπη έχει ξεχωρίσει την πλευρά η οποία δέχεται επίθεση από την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε με βεβαιότητα ότι αυτή η απόφαση δεν πρόκειται να πλήξει την οικονομία του Ισραήλ γιατί είναι δυνατή και θα την ξεπεράσει. Πρόσθεσε όμως ότι πολλοί Παλαιστίνιοι εργάτες οι οποίοι εργάζονται σε εργοστάσια Ισραηλινών, ενδεχομένως να επηρεαστούν.

Από την πλευρά της η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) έκανε σήμερα λόγο για ένα θετικό μέτρο, αν και «ανεπαρκές».

«Η εφαρμογή σήμανσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση των προϊόντων που προέρχονται από τους εβραϊκούς οικισμούς συνιστά ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση όμως είναι ανεπαρκές: τα προϊόντα που προέρχονται από ένα έγκλημα πολέμου πρέπει να απαγορευτούν, όχι μόνο να εφαρμοστεί σήμανση» σημείωσε η ΟΑΠ στον λογαριασμό της στο Twitter χαρακτηρίζοντας την εποικιστική δραστηριότητα «έγκλημα πολέμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα