Νέος Τούρκος Πρέσβης σε Αθήνα – Νέος «πρέσβης» και σε κατεχόμενα

Νέους πρέσβεις στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Μόσχα και την Ε.Ε. διόρισε το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Νέος ‘πρέσβης’ διορίστηκε και στα κατεχόμενα.

Στην Αθήνα διορίστηκε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Κυπριακού Πρέσβης Μπουράκ Οζούγκεργκιν. Στα κατεχόμενα διορίστηκε ‘πρέσβης’ ο Μουράτ Μπαστζερί. Στο Λονδίνο ο Υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ Ουμίτ Γιαλτσίν. Ως μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ε.Ε. διορίστηκε ο Πρέσβης Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι. Στη

Μόσχα διορίστηκε ο Μεχμέτ Σαμσάρ.

Στη Μαδρίτη ο Τζιχάτ Εργκινάι, στην Πράγα ο Μουσταφά Πουλάτ, στη Βιέννη ο Ουμίτ Γιαρντίμ, στη Βραζιλία ο Μουράτ Ατές, στην Αυστραλία ο Κορχάν Καρακότζ Τζανμπέρα, στο Βουκουρέστι ο Φουσούν Αραμάζ. Ως μόνιμος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ διορίστηκε ο Μπασάτ Οζτούρκ.

Ο νέος Τούρκος «πρέσβης» ήταν ξανά στα κατεχόμενα, αλλά και στο Κραν Μοντανά

Ξανά στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα ήταν το 2013 ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας Αλί Μουράτ Μπαστσιερί, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ενώ ήταν και στην τουρκική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά ως μέλος στο γραφείο για την Κύπρο στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά τ/κ ΜΜΕ, ο Μπαστσιερί το 2015 είχε διοριστεί Βοηθός Γενικού Διευθυντή στο ΥΠΕΞ για θέματα Β/Α Μεσογείου.

Δεν αναφέρεται πότε φεύγει ο νυν "πρέσβης" Ντεριά Κανμπάι και αναλαμβάνει ο Μπαστσιερί.

Keywords
Τυχαία Θέματα