Νέος ισχυρός σεισμός στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν

Νωρίς το πρωί της Κυριακής είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας – Ιράν, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό

Κέντρο (EMSC).

​Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των συνόρων Τουρκίας – Ιράν.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, από τον πρώτο σεισμό εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 30 τραυματίστηκαν, καθώς κατέρρευσαν δεκάδες κτίρια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Την ίδια ώρα, οι τραυματίες στο Ιράν ανέρχονται σε 75, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Λέκκας: Όσο αργεί ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη τόσο αυξάνονται οι φόβοι για το μέγεθός του

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας επεσήμανε ότι η σεισμική δόνηση ήταν απόρροια του φονικού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή στα τέλη Ιανουαρίου.

«Το ρήγμα του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου κινήθηκε τελικά ανατολικά και βόρεια και όχι δυτικά όπως φοβόμασταν» τόνισε.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η εκτίμηση των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη παραμένει σε ισχύ και όσο ο σεισμός αυτός αργεί να εκδηλωθεί τόσο αυξάνονται οι φόβοι για το μέγεθος του. 

SPUTNIK

Keywords
Τυχαία Θέματα